Aylardır kafamda dolaşan tilkileri sizlere aktarmak istedim arkadaşlar. Hem deneyimlerimden hem de düşüncelerimden yola çıkarak güçlü sitelerden değil de temiz ve gücü daha az olan sitelerden alınan linklerin daha fazla fayda sağladığını düşünüyorum. Temizden kastım maksimum bir kaç çıkış yapmış. Bunun yanı sıra kurduğumuz cümle yapılarından tutun da yaptığımız aramalara kadar Google'ın listelediğini düşünüyorum.
Ben Baran bilgisayarımdan gmail ve analytics hizmetini kullanıyorum. ( İp adresim belki mac adresim bile artık biliniyor)
Hangi siteleri bu bilgisayardan doğruladığım ve analytics kodu aldığım biliniyor ( Sahip olduğum siteler biliniyor)
Link veya tanıtım yazısı alacağım site
abc.com ( Analytics var ise tekrardan ip adresim biliniyor)
Tarama sırasında sitelerim ile link aldığım site eşleşiyor.
Bu duruma göre organik olmayan seo yapmadığım belli oluyor. Google gibi büyük bir arama motorunun bunların tamamını yaptığını düşünüyorum. Sizin yorumunuz nedir? Ekstra olarak bu tarz düşünceleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Aslında mesele dar görüşlü olmamaktan geçiyor diye düşünüyorum.
Bu sektöre girmiş bir çok kişi ziyaretçileri siteye çekmek için birçok yolu birçok şekilde ve plansız olarak uğraş içerisine giriyor.Öncelikle bu sektörde ki en önemli üç şeyi zaman-tecrübe-sabır olarak görüyorum.
İlk başta zamana ihtiyaç var çünkü
değişimler zamanla olur.
İkincisi tecrübeye ihtiyaç var çünkü tecrübe olmadan
değişime ayak uyduramazsın.
Üçüncüsü sabır,sabretmeden başarılı olamazsınız çünkü acele yapılan iş
sizin geleceğe emin adımlar atmanızı engeller. Peki iyi de ne demek istiyorsun ?
Web sitem var,aktif olarak içerik girmek,reklam yapmak gibi birçok şey yapıyorum ama değişen birşey yok deme,önce zaman tanı ondan sonra yaptığın şeyin ne kadar faydalı olduğunu değerlendir ve tecrübe edin.Daha sonra eğer yaptığın şey faydalı olmasa da bu kayıp değildir,tecrübe edinmiş olursun ve değişime ayak uydurmak için neler yapman gerektiğini anlamaya başlamışsın demektir.
Peki geleceğe emin adımlar nasıl atılır ne demek istedin onuda açıkla diyorsundur belki içinden,yukarıda örneğin "temiz ve gücü daha az siteerden alınan linklerin daha fazla fayda sağladığını düşünüyorum " r10'da hiç kimse sitesinde birkaç link çıkıp onlarıda sizler için ayırmaz sitenin kalitesi (gücü) düştükçe ücreti düşer,ücreti düştükçe talebi artar,talep arttıkça o site de çöplüğe döner.Evet sana fayda sağlar mı illa ki sağlar ama 1 ay sağlar 3 ay sağlar daha sonra sana zarar vermeye başlar.
Ama daha kaliteli bir siteden alırsan ve daha oturaklı sitesiyle ilgilenen birisinden backlink alırsan bu ileride de zararı olmadan yükselmeni sağlayacak bir ileri görüşlülük katar.
Sabah oldu neredeyse benden bu kadar şimdilik.