Devlete kapağı at, yan gel yat şeklinde çalışmıyor tüm memurlar. Kendimden örnek vereyim. Haftada yaklaşık 75 saat çalışıyorum. Herhangi bir mesai ücreti de almıyorum. Yani tüm memurlar yatışa geçmiyor.
Ancak, ülkemizde bankamatik memurları yok mu? Elbette çok fazla. Fakat bunlara bakıp da özelleştirmeye destek olmak kesinlikle yanlıştır. Yatan memur varsa, onu devamlı kontrol edecek yatmayan denetleme elemanı olmalı. Memurlar yatıyor diyerek devlet kurumlarını özelleştirmek, sadece günü kurtarır. İlerleyen zamanlarda hem ekonomik olarak hem de işlerin yürümesi açısından kesinlikle çok fazla problem yaratır.
Mülakat yerine liyakat sistemi gelirse ve devlet denetimini sürekli yaparsa, bu tip sorunlar kökten çözülecektir. Aslında yine aynı konuya geliyoruz: Eğitim, eğitim, eğitim...
Bu konuda devletin en takdir ettiğim birimi maliye ve müfettişleri. Adamlar işini çok ciddiye alıyorlar. Keşke hepsi onlar gibi olsalar. Devlet dairelerinde özelleştirme olmaz ancak performansa dayalı ssitem getirilmeli. Bu performans değerlendirmesini de müdürü-amiri değil dışarıdan bu iş için çalışanlar yapmalı. Performansı düşük olana da rotasyon yok direkt atılacak işten! O zaman bak bakayım kim yatabiliyor.