Arkadaşın demek istediği bilgilerin elde edilmesi değil. Akıllı telefonu olmayan veya her an akıllı telefonu elinde bulundurmayan insanların o özellikleri kullanamaması bence. Şu an bir haftadır bende telefonsuzum. Whatsapp web var evet ama telefonunuz varsa var. Normalde numaramı onayladığım ve kullandığım bir hizmeti akıllı telefonum yok diye kullanamıyorum şu an. Bu bir eksiklik bence de, sonuçta telefonumuz bozulur garantiye gider. Her an akıllı telefon iletişimimiz olmaz veya telefonun şarjı biter, internet bağlantısı olmaz. Bu durumda hayatınız durur ama bunlara telefon harici erişim olması aksaklık yaşamanıza engel olur ve devam edebilirsiniz.
Demek istediğim bu. Profesyonel bir insan akıllı telefon sahibi olmak zorunda olmamalı. ( Not: profesyonel değilim )
Global, herkes için olan bir iletişim uygulaması kendisi bir karakter, profil tanımalaması yapar. Telefon numarası bu karakterin sahip olduğu iletişim yollarından, numaralarından biri olur.
Dediğim gibi Facebook gibi ilk amacı hızlı, kesin iletişim olmayan ürün bile telefondan,cihazdan bağımsız bir şekilde her ortamda temel bir çok şeyin yapılmasına imkan veriyorken verileri profil bazı üzerinde istatistikler ile ilişkilendirerek cross platform bir ürün halindeyken Facebook'tan çok daha temel ve ilkel bir şekilde amacı hızlı iletişim olan bir uygulamanın ( ki Facebook'un hedefi, beklentisi insanlarla tanışma, kaynaşma ) Facebook kadar cross platform olamaması inanılmaz bir mantık hatası.
Telefon teyit etme için kullanılabilir. Zaten telefon bilgisi, artık herkesin elinde. Fakat telefonun merkez ürün olması ve her şeyin akıllı telefonlar üzerinden yürümesi niye. WhatsApp, akıllı telefonlardaki dahili mesajlaşma uygulamasının özelleştirilmeye başlanmasının ardından gelişmeye başladı. Google ve Apple, biz ekosistem olarak yeteri kadar büyüdük aynı ekonomik olarak gelişmeye başlayan devletlerin yaptığı gibi her şeyi biz tekel olarak yapmayalım insanlara liberal imkanlar sunalım, her şeyi biz geliştirmeyelim biz temel sahibi olalım bizim çözümlerimiz ile geliştirsinlerin Mesajlar ve aramalar hizmetlerine gelebilmesi sonucu oluşan bir üründe amaç telefondaki harici olarak yüklenen ama dahili yazılım gibi benimsenen bir yazılım olabilmekte insanlara bunu dayatmak niye. Sen akılsız telefona yazılımını yerleştiremiyorsun diye veya bu telefon eski artık kabul etmiyorum diyorsun diye insanlara beni kullanamazsın demek enteresan.
Tabi burada işin içine ucuz etin yahnisi yavan olur tanımı giriyor. Para verilmeyen bir uygulamada haliyle ürünün satıcısı devletlerden ve reklam şirketlerinden elde ettiği gelirler ile haliyle hem yine deli gibi para kazanır üstüne üstlük müşterisine kibarca "hayırdır sen kimsin la" diyebilir bu şekilde. Tabi ki özel şirket istediğini yapar, kim ne diyebilir bana nasıl çözüm satmazsın, sunmazsın deme hakkımız yok kendilerinin böyle trajik bir hata yapmaları ve bunu bir çok iletişim uygulamasının ortak bir şekilde yapması daha üzücü.