Hocalarım ben sizlere bir soru sormak istiyorum. TürkNET kullanıyorum ve TürkNET size 100 MBPS'ye kadar hız sunuyoruz bulunduğunuz bölge kaç MBPS destekliyorsa o hızı veriyoruz diyorlar. Benim bulunduğum bölge için maximum 35 MBPS desteklediğini söyleyip o hızı gönderiyorlardı. İlk bağlattığımda şebeke kutusundan VDSL yerine ADSL kutusuna bağlamışlardı. Dolayısıyla 16 MBPS'ini üzerine çıkmıyordu. Arıza talebi açtım ve destek ekibi gelip kontrollerini yaptı ardından TürkNET'i aramamı ve internet hızını 35'den 50 MBPS'ye çıkarmalarını istememi söyledi. TürkNET'i aradım durumu izah ettim ve 50 MBPS'ye çıkarttılar speedtest yaptık internet hızı hala 16 MBPS'yi geçmiyordu. Saha ekibi uğraştı uğraştı sorunun o olmadığını şebeke kutusundan kaynaklandığını anladı ve gidip ADSL portundan çıkartım VDSL portuna bağladılar. Speedtest yaptığımda 48 MBPS Download 4 MBPS Upload görüyordum. 3 4 ay kadar bu şekilde kullandım daha sanırım durumu anladılar ve internet hızımı tekrar 35 MBPS'ye düşürdüler. 50 MBPS yi destekliyordu bana neden 35 MBPS destekliyor dediler bunun bir izahı var mıdır?
Ek olarak şuan ki internet hızım aşağıda. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederiim.