utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Entersanmış demek ki bu işin de raconu varmış.
Bu nargilelerin yıkanması, hastalık vs. konusunda ne düşünüyorsunuz?
Nargile elbette sağlık için zararlıdır ancak bunun net olarak ölçülerini tıp konusunda bilgim olmadığı için veremiyorum, bende o konuda üç aşağı beş yukarı sizler gibi fikir yürütebilirim, yediğimiz içtiğimiz şeyler kendi kararlarımız en nihayetinde.. temizlik konusunda uzun yıllardır bu işin içerisinde olan birisi olarak şunu söyleyebilirim, evde nargile içiyorsanız ve içtiğiniz nargileyi sizden başka birisi içecekse mutlaka yedek marpucu olmalı yada kullan at marpucu kullanmalı, kendiniz içiyorsanız güzel bir silikolan marpuç alıp 2-3 içimde bir defa güzelce temizleyebilirsiniz, deri ve vinnex türü marpuçların görünüm olarak keyfi osmanlı kültürünü andıracaktır ancak sağlık açısında titizseniz silikon marpuçla devam edebilirsiniz. Marpuca takılan sipsiler üst solunum yolu ile bulaşabilecek hastalıkların önüne engel olmaz o yüzden sipsi kullanımını ben sadece (uçuk gibi) olusabilecek hastalıklar için kullanılabilecek ideal malzeme olarak görüyorum.

Söyleyeceğim biraz komik gelebilir ama ben bir cafeye gidip nargile içtiğimde mutlaka sırt çantasını yanımdan ayırmayan birisi olarak marpucumu beraberimde götürürüm, başka marpuçlar ile nargile içmem.