Başkabanın bedelli açıklamasından sonra tüm Türkiyede bir bedelli gelsin yada bedelli gelmesin tartışması başladı forumda açılan bedelli askerlik konusu dahil. Bu tartışmalardan şunu farkettim herkes kendisini düşünüyor kimse ülke için hangisi iyi olur bunun derdinde değil . Askerlik yapanlar bedelliye karşı biz yaptık herkes yaptın mantığındalar. Parası olmayan bizim günahımız ne modundalar Ama asıl soruyu soran kişi sayısı çok az .
1- Bedelli çıkarsa ülkeye bir yararı olacak mı ? (HAYIR)
2- Bedelli çıkmazsa ülkeye bir yararı olacak mı ? (HAYIR)

Çözüm: Profesyonel Ordu !

Araştırın: Türkiyedeki kurumlara ayrılan bütçeleri araştırın. (Diyanet, Milli eğitim, savunma sanayi vs..).
Araştırın: Türkiyenin yaptığı yatırımların bütçelerini araştırın.
Araştırın: Son çıkan bedelliyi iyi araştırın bu bedelli niye çıktı ? Hangi siyasilerin çocukları çevresi bu bedelliden yararlandı, bu bedelliden ne kadar para kazanıldı ve buradan kazanılan paranın savunma sanayisine ne gibi faydası olur. (bu kıyaslamayı yaparken ilk iki araştırmanın bütçelerinide göz önünde bulundurun).

Peki neden profesyonel ordu ?

Günümüz şartlarında teknolojinin içerisinde olmadığı hiç bir şey düşünülemez. 21.yy da yaşıyoruz devletleri savaştan vazgeçiren asker sayısı değil teknoloji seviyesidir. Türkiyede'de yapılması gerekende budur tamamen işi askerlik olan profesyonel bir ordu kurup bu orduya olabildiğince teknoloji ile desteklemek. (Ordu bünyesinde teknoloji içinde personel alımı yapılmalıdır.)

Bu ülkeye ne kazandırır ?
- Herşeyden önce askerliğin önemli bir meslek olduğunu rastgele yapılamayacağını tek bir hatanın yüzlerce kişinin canına mal olacağını insanlar anlamış olur.
- Her daim hazırlıklı , her olayda müdehale edebilecek bilgili tecrübeli eğitimli ve daha disiplinli bir ordu.
- Askerlik mesleğine olan bakış açısına saygınlık.
- Ülkedeki işsizlik oranının azalmasına katkı.
- Devlete olan güven artar. (askeriyede ki torpil'di bedelliydi tartışmaları çıkmaz).
- Dünya devletleri üzerinde ülkeye başış açısı değişir.

Araştırın: Profesyonel orduya sahip ülkeleri ve askeri teknolojilerini araştırın. Farkı göreceksiniz.

Vatandaşa askeri eğitim verilmesin mi ?

Tabikide verilmeli olası bir savaş durumunda yada her hangi bir olayda insanlara nasıl davranılacağı nasıl tepki verileceği öğretilmeli ama ne yazıkki günümüz askerlik şartlarında bu yapılmıyor. Şu an Türkiyede ki zorunlu askerlik sistemi angarya işlerle dolu askerden dönüp herhangi bir eğitim almış kimseyi bulamazsınız askeriyede yapacağınız işler belli.
Yerleri Temizle,
İzmarit Topla,
Tuvalet Temizle,
Camları Sil,
Oğlum Çay ver saçma sapan işler ve bu yapılan devletin vatanşına zulmüdür.

1. Önerim

Her vatandaş bulunduğu il/ilçe kışlalardan (veya devletin belirlediği bir kurumdan) gerçekten askeri eğitim alsın aynı bir kurs gibi bu eğitim içinde. Kimyasal saldırılarda alınacak önemler, Savunma sanatı, İlk Yardım, Silah kullanımı vb... gerçekten insanların işine yaracak, bir olayda kullanabilecekleri eğitimler verilsin. Bu şekilde hem vatandaşlar mağdur olmaz. Hemde gerçekten eğitim verilmiş olur.

2. Önerim

Sen doktoru, mühendisi, öğretmeni 6 ay 12 ay alıkoyup izmarit toplatacağına bu adamları al devletin daha iyi yerlere gelmesi için belli bir süre kullan.
Örnek veriyorum buğün köy okullarında ilk okul 8. sınıfa gelip düzgün okuma yazma bilmeyen çocuklar var bunların sebebi ise öğretmen ataması yapılmıyor işletme mezunu yada başka bir daldan birileri köy okullarına 1500-1600 TL ile sözleşmeli öğretmen olarak atanıyor bu atamaları yapmak yerine gerçekten bu mesleği yapabilecek kişileri al ve oralarda kullan bu şekilde o şahıslarda gerçekten vatana hizmet etmiş olurlar.

Zamanında biz bu konu ile ilgili araştırma yapıp bimere sunmuştuk düşüncelerimiz sizede mantıklı geldiyse sizde bimere konu hakkında öneride bulanabilirsiniz. Konuyu siyasetten uzak ve ülkenin menfaetlerini düşünerek insanlara en faydalı olacak şekilde yazmaya çalıştım. Araştırın kısımları hakkında bilginiz var ise ne güzel. Eğer yok ise o kısımlar hakkında bilgi sahibi olmanız hem genel kültür açısından hemde konuya daha objektif bakmanız açısından faydalı olacaktır.

Yorum yaparsanız benim konuyu yazdığım hassasiyetten yapmanızı rica ederim. Herkese ve her düşünceye saygımız vardır.
Selametle