Erinmeden 10 sayfa bütün mesajları okudum bazı arkadaşlar demir atmış konuya pek anlam veremedim, bedelliye karşı çıkarak vatanı mı kurtardıklarını sanıyorlar görüşünü yazarsın sonra 1-2 de cevap verirsin tamam işte.
Şu askere gidipte bedelli isteyenleri vatan haini sınıfına koyanlara anlam veremiyorum, vatan 12 ay bilmem kaç saat yat,kalk,izmarit temizle,komutanın kişisel işlerine uşaklık yap değildir (500bin askerin yüzde kaçı operasyonlarda ciddi yerlerde görevli siz hesap edin ben çoğunluğu için söylüyorum) özellikle bu yıllarda normal erlerin geri plana çekildiğini unutmayın.
15 yıldır devlet için çalışıyorum (tabiki maddi olarak karşılığını da alıyorum) 1 kuruş vergi kaçırmadım,devletin malını kendi malımı kullanır gibi dikkatli kullanıp haybiye savurmadım ben mi vatan hainiyim? Arkadaşım,kuzenim,abim vs. astek/er olarak askere gittiler 3 kurşun atmışlıkları önemli bir görev nöbet tutmuşlukları olmadı (çanakkale,izmir,burdur,bolu,ankara vs.)
Devletin her asker için aylık bin TL maliyeti var. devir Osmanlı zamanı değil askeri üstünlükler sayı ile ölçülmüyor 500bin değil 500milyon akseriniz olsa israil kadar askeri gücünüz olmaz.50bin özel yetiştirilmiş askeriniz son teknoloji silah savunma sistemleriniz olsun yeter.
Ben 6 ay askerlik yapmadım onun yerine 18binTL ödedim ,ortalama 5binTL vergi ve devletin bana yapacağı 6binTL harcamayı hesaba katarsak yaklaşık 30binTL fark oldu 6 ay askere gidip gitmemem devlet için . 100.000 kişi faydalansa bu durumdan 3milyarTL yapar.
sakın herşey para diye düşünmeyin, para olmasa şimdiki kalekol yerine eski bir baskında onlarca şehit verdiğimiz yapılar olur, iha lar olmasa,uçaklar,toplar,güdümlü füzeler olmasa afrin operasyonunda 4bin pkk lı öldürüp Allah mekanlarını cennet etsin şehit sayımız bu kadarmı olurdu?
1-2 ay eline silah verip dağda yetiştirilen pkk lının önüne kuzu gibi gönderilen mehmetçiklerin ahı bedelli yapanlarda değil ozamanın askeri ve siyasi devlet büyüklerindedir.
Doğuda çalışırken sürekli garnizonun önünden geçerdim, belki her ay aynı duvarı tekrar tekrar boyadıklarını gördüm dedim neden yapıyorlar bunu, askere iş bulmazsan hergün kavga dövüş olur dediler,evini askere taşıtan komutanlar mı dersin,komutanın karısına kızına bakıcılık yapan erler mi dersin, istediğiniz bu mu?
Biraz uzun oldu ama düşündüklerimin yarısı bile değil, hiç bir şehit annesi benim canım yandı başkasınınkide yansın diye düşünmez, ben askere gittim herkes gitsin doğru bir mantık değil.