Öncesinde 6 ay bırakmıştım kendi hatam yüzünden geri başladım. bu sefer 1.5 sene olacak ağzıma sürmüyorum. imkan her zaman iyi bir şey değil, gelir olmayınca ve evden çıkmayı seven biri olmadığımdan çok rahat bıraktım. 8-10 sene içmişliğim var, üni yıllarında öğrenci evinde sıkıntıdan fix 1.5 paket içiyordum. ben de sürekli netten bakıyodum nasıl bırakırım diye ama ilk bırakışımda spor epey yardımcı olmuştu. senelerdir ertelediğim spora kendimi programlayarak sigarayı bıraktıktan 2 gün sonra başladım, sürekli vücut geliştirmeye adadım, sağlıklı beslenme filan da derken geliştiğimide gördükçe iyice sigaradan soğudum. sonra sporu da bıraktım tabi.çevre de sizi etkileyecektir o yüzden ilk başlarda ona göre bi çevreniz olmak zorunda.
sigarayı bırakmayı denediğinizde kafanız atıp gidip paket alınca en büyük zararı vücudunuza değil kendi iradenize vermiş oluyorsunuz. o yüzden yukarıda da yazdığı gibi bi gün/ay belirleyin, planınızı yapıp bırakın. insan senelerce içmese dahi bi fırt çekince geri başlama ihtimali ÷75 bence. kendi tavsiyem ilk bir hafta sigaraya dair hiçbir şey görmeyin imkanınız varsa. bi alışkanlığı bırakmak 20 gün sürüyormuş sanırım, koca ömürde 20 gün çok değil yapabilirsin