Merhaba Hocam,
Ben yaklaşık 3 sene kadar sigara kullandım. Çoğu insanda olduğu gibi ben de arkadaş ortamından etkilendim. İlk başlarda az içiyordum fakat sonralarda günde 1 paketten fazla içmeye başladım. Aklımda hep ben bağımlı değilim istediğim zaman bırakırım düşüncesi vardı. Bir zaman sonra sık sık balgam atmaya başladım. Grip olduğumda çok fazla balgam çıkartıyordum ve o dönemler sigaradan tiskinti geliyordu. Birçok kez sigarayı kırıp attım bırakacağım diyerekten. Tabi sonra gidip tekrar bir paket alıp içmeye devam ediyordum ve kendimi yine birşeyler ile kandırıyodum. En sonunda. Azaltarak bırakmayı çok denedim oda olmadı. Grip olduğum bir gün bu illeti içmeyeceğime dair kendime söz verdim ve gereken herşeyi yaptım. İş yerimde sigara içiliyordu ve gördüğümde 1 dal istiyordum direk işyerimi değiştirdim. Sigara kullanımı az olan bir yere geçtim dolayısıyla sigarayla karşılaşmam daha da azaldı. Fazla sosyal birey olmadığımdan boştaki zamanlarımı evimde bilgisayar başında geçiriyordum kendimi oyalayacak şeyler buldum. Bir süre sonra önceden sigara içtiğimi bile hatırlamaz oldum hocam. Yalnız ilk 1 2 ay çok zor oluyor