MaKaLeDuNYaM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Niye oy sandığımda yanımdamıydınız. Bedelli beklentiniizmi var. Ben bu vatanın evladı olarak hakkım varsa bedellli yapanlara haram olsun.
Yanlış düşünüyorsun.
Bak neden yanlış düşünüyorsun sana kısaca anlatayım.

Hayatında hiç bir doka yaramayan insanlar bunca zaman baba parası ile hayatlarını sürüyorlar. Birde askere gidip orada devlete yük oluyorlar. Yemesi içmesi barınması ve eğitimi gibi 5 para etmeyecek birine fazlasından değer veriliyor.Peki neden ? Ülke güvenliği ve bekası adına.

Ama karşındaki adam buna değermi değmez . Arkadaşlarını parası ile ezer, askerde el ense yapar, hiç bir halta yaramaz ama devlete yük olur.

Neden böyle insanlar asker gidip devletimize yük olsun ? Alsın parasın devlet almasın askere on gibi salak insanları.

Ha birde şu tip arkadaşlarımız var.
Ana veya baba ölmüş.Evin tek evladı iki kız kardeşi var evine barkına bakacak.Askere giderse ne olacak o ev ? Anne kız kardeş veya eş ? Gitmek istemeyecek o yüzden devletim beni askere almasın ama karşılığınıda vereyim diyecek ödemesini yapacak.

Devlet ne yapacak peki.Tamam mehemt tamam ahmet deyip bedelli ödemelerini toplayacak alileri velileri profesyonel eğitimden geçirip bir daha hergün şehit haberi almamamız için daha güvenli hale getirecekler memleketimizi.

Tabı bu işlemi uygulamak önemli.Daha öncede söyledim bedelli askerlik her sene açılır ve profesyonel orduya geçilir ise bu iktidar değil geçmiş tüm iktidarların bu zamana kadar yapamadığı yapılmış olur .

Gelen meblaları iyi değerlendirir ise devletimiz içimizdeki açı artık bir nebze olsa dinecek ama sızmalamaya hatırladıkça devam edecek.

Birde şu saçma salak insanlar var hiç bir halta yaramayan hala aylık 4500-6000 lra maaş alan masa başı asker abilerimiz.Göbekler fora elinde sigara gelen giden askeri tokatlayan cinleri diyorum. Onlarıda bi güzelt emizleyecek. Çıkaracak bir yasa onlara emekli ikramiyeside vermeyecek // yeter uulan bu kadar devleti yediğiniz / diyecek gönderecek.

Ha illeda hakkını haram etmek istiyorsan sen bu tiplere haram et.
Ben eşimin öz ve öz amcası ile bunun yüzünden kavga ettim.Kendisi samsunda uzman çavuş. 4800 maaş alıyor.Ne iş yapıyor hiç bir iş yapmıyor mangal yakamaz çatır kuramaz ama elinden sigara düşmez ben sabah akşam çalışırken o oturduğu yerden zamanında saçma salak bir sınav ile gitmiş oraya geçmiş masa başıan oturmuş.

Hala havgalıyım öylede kalacağım adam değil benım gözümde.Şehit olduğunda üzülüyorum diyor vatan millet sakarya diyor ama maaş günü maaşı geç yatsın vay efendim bu devlet şöyle böyle.

Bunun gibi tiplere desene 1 maaşını devlete mehmetçiğe bağışla.Ağlayarak aykalarına kapanırlar. İşte sen bu tiplere hakkını haram edeceksin.