Bilişim sektöründe bir şahıs firması kurmak istiyorum.
Ailemin üzerine olan 2 farklı dairemiz var, bunlardan birinde ufak bir odayı homeofis olarak göstermek istiyorum, kira sözleşmesi olmadan evin tapusuyla kuramıyor muyuz? Kendime nasıl kiralayacağım ve fiyatı biz mi belirliyoruz? Stopaj ödememe gibi birşey var mıdır? E-ticaret için kep almalısınız yazılmış, kep için bir ücret var mı ve nereden alınabilir? E-fatura oluşturmak için matbaa o bu gerekmiyor sanırım ama hepsinin bir kodu var e-matbaa gibi birşey mi mevcut? Nasıl e-fatura kesmeliyim? E-faturaları kendim tasarlayabilir miyim? E-faturaların onayı nasıl olur? Şirketi babam tam zamanlı ve sigortalı olarak çalışıyor şuanda onun üzerine açarsam, bağkuruda ödenmeye devam ediyor. Bağkur primini ödemem gerekir mi? Ofisin adresi ev adresimiz olacağından yarın öbürgün adamın teki bize kafayı takarsa gelip kafamıza sıkmaz inşallah 😃 Gelir vergisinden gider vergisini çıkartarak mı ödüyoruz? Giderler nasıl yüksek gösterilebilir. Gelirimden çok giderim olacak ilk başlarda, bu sefer de gelir vergisi ödemem gerekir mi?
Bunlar benim kafamı çok karıştıran sorulardır, cevaplanırsa ve konuyada eklenirse hem benim için hemde çok fazla merak edilen kararsız konular oldukları için çok kişiye faydalı olacaktır.
Şimdiden teşekkürler