gecoist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hazır sistemler ilk etapta cazip gelir fakat iş belli bir noktaya geldiği zaman tıknırlar.Bunun sebebi talep ettikleri ücretin verdikleri hizmeti karşılamaması.
Bu ebepten dolayı gereksiz yere kısıtlamalara başvururlar.
Örneğin xml çıktısı vermek almak sınırlıdır gibi.
Bir diğer önemli mesele ise aslında e-ticarette bir standart yoktur.Bu sebepten dolayı açık kaynak sistem kullanmak her zaman için avantaj sağlar.
Bu konuda önemli olan nokta doğru teknik desteği bulabilmektir.
Bu noktada opencart neredeyse sınırsız bir dünyadır diyebiliriz.

Ayrıca opencart zaman kazandırır.
Örneğin ürün açma işlemlerinde müşterilerimize hizmet verirken şu şekilde çalışmaktayız:
Bütün görseller cdn veya ftp ye toplu şekilde atılır.
Tüm ürün bilgileri excell ile sisteme inport edilir ve bir kaç saat içerisinde 100 den fazla ürünü sisteme yükleyip aktif edebiliyorsunuz.
Bu noktada excell ile import yapamazsanız dahi veri tabanına xml gibi dosyalar ile toplu şekilde bilgi girişi yaparak işlerinizi hızlı bir şekilde halledebiliyorsunuz.

Opencart ücretsizdir fakat opencartı kurup sağlam bir şekilde çalıştırmak pahalı bir iştir.
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam modanisa, morhipo gibi bir çok büyük sistem opencart tabanlı diye biliyorum.
Cevap için Teşekkürler, Fakat Opencart'ın Kolaylığından Ziyade İşin İlerleyişi Google, Merchant, Pixel vb. Optimizasyon ve Tabi ki Seo, Bu Alanlarda Çok Güçlü Bir Site Göremedim.Ayrıca Modanisa, Morhipo vb. Yapılar Opencart vb. Değildir.

GökTuğ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Opencart için "Kitapyurdu" başka referansa gerek yok Türkiye'de.

Açık kaynak = Esneklik = Yenilik = Yaratıcılık

*Dip not; Türkçemizi kirletmeyelim. Konuyu okumayadım bile.
Cevap İçin Teşekkürler.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk mesajımda da dediğim gibi normalde bu tarz hareketleri seven birisi değilim. Ancak kendiniz sadece dipnot: yazarken 3 farklı hata yapıyorsanız bir başka insanın kullandığı dili aşağılamanız hoş durmuyor.

Dib not yazdınız, düzelttik. Dip not yazdınız düzeltmediniz ama düzeltseydiniz; Dipnot; değil Dipnot: diyecektim. Tek kelime 3 farklı hata ve karşınızdaki adamı Türkçeyi katletmek ile suçluyorsunuz. Bu benim yaptığım durumdan daha rahatsız edici bir durum olduğu için eleştirmek istedim. En yanlış ve berbat Türkçeyi ben kullanırım yoksa. Arkadaş gayet güzel derdini anlatmış, hepimiz İstanbul beyefendisi değiliz veya yazarken tıpkı sizin gibi aceleyle yazıyoruz ve dikkat etmiyoruz bunlara. Tutun ki burası bir edebiyat forumu da değil üstelik.

Dediğiniz gibi ek mesaj/ cevap ile uzatmamak adına düzenliyorum konuyu tekrar. Bakınız bu cevabın ikinci kısmına, 3 farklı hatayı adım adım ilerlettim. Bende biliyordum yoksa ilk seferde dib not; değil dipnot: yazmayı. Sadece hatanızı adım adım farketmenizi sağlamak amacı ile ilerledim.
Arkadaşımız Benim He Kelimenin Baş Harflerini Büyük Yazmam'dan Bahsediyor Sanırım? O Halde Verdiğim Rahatsızlıktan Dolayı Özür Dilemek İsterim.
Uzun Yıllar Yurtdışında Yaşadığım ve Orada Dijital Pazarlama Eğitimleri Aldığm İçin Yaklaşık 7 Yıldır Bu Şekilde Kullanıyorum.
Takdir Edersiniz ki 7 Yıl'dan Sonra Maalesef Değiştirilmiyor Bazı Şeyler.

aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
memlekettengelsin . com sitesi magento mesela. Bu firmanın üst düzey kişisiyle muhabbetimiz var. Ufak bir geliştirme, eklenti geliştirme vs. gibi işlemlerde bir ton para veriyorlarmış. Magento Türkiye'de çok kullanılan bir sistem değil ve yazılımcısı çok yok. Bu nedenle yapanlarda aşırı pahalı fiyatlara geliştirme yapıyormuş. Bir ara da çalıştığım eski iş yerinde de e-ticaret için magento kurmuştuk. Sistem o kadar karışık ki. Temada bir kısmı düzenliyorsun. PHP ile tekrar build ediyosun vs. Sildik wordpress kurduk mecbur

Magentoya kesinlikle bulaşmayın. Wordpress, opencart veya özel bir yazılım yazdırın daha rahat edersiniz.
Bahsi Geçen Firma ile Yakın Temas İçindeyim, Dolayısı Tüm Detaylara Hakimim Teşekkür Ederim.

KilitX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendinizle çelişmişsiniz...

arkadaşlar aslında çok güzel 2 örnek site vermiş. karaca ve kitapyurdu. bu iki sitede sizi tatmin etmeyen, eksik gördüğünüz kısmın ne olduğunu söylerseniz belki bir cevap verebiliriz. daha somut bir örnek, fantazi iç giyim diye arattığınızda çıkan ilk 5 siteden 2'si opencart. bu örneği vermemin nedeni sektörün ve rekabetin büyüklüğünden kaynaklıdır.

anladığım kadarıyla siz seo açısından daha çok ilgileniyorsunuz. o zaman size küçük bir sır veriyim. bilindik pek çok ticari marka kiralama yoluyla kendi sunucularında barındırdıkları siteleri sizin hizmetinize sunuyor ve siz kendi domaininiz altındaki bu site için seo çalışması yapıyorsunu ya, işte tam da bu noktada aslında kopya içerik, klon site için seo çalışması yaptığınız biliyor musunuz?

örnek veriyorum, elmasirkesi.com diye bir domain alıp abcticaret yazılım firmasının son 18 senedir 7500 yerine 1500 liraya kısa süreli indirimde olan paketini alıp ticarete başlıyorsunuz. abcticaret yazılım firması nameserverlarına yönlendirdiğiniz domain altında siteniz elmasirkesi.com için seo çalışması yapmaya başlıyorsunuz. bilmediğiniz nokta ise, elma4FzQd9.abcticaret.com gibi bir subdomainden size verilen hizmeti kullanmakta olduğunuz, size ait ürünlerin 18 senedir yayında olan abcticaret.com yazılım firmasının subdomaininde, -bazen noindex olarak- yayınlanmış olması. sizin siteniz, sizin ürününüz, sizin seo çalışmanız ama kopya içerik. kazanan kim biliyor musunuz? bir yıl sonra 1500 liraya aldığınız ve yıl içerisinde 3500-4000 lira harcadığınız sitenizin yenileme bedeli olarak istedikleri 3500 lirayı vermediğinizde şanlıyanız elinize 3-5 excel dosyası tutuşturup gönderen abcyazılım firması. adamlar hem sizden 1 yıl bedava backlink aldı, hem de siz cebinizden para harcayarak hem onlar hem de kendiniz için seo çalıştınız...
Değerli Bilgi İçin Teşekkür Ederim.Bu Kıymetli Bilgiyi İnanın Görüştüğüm Tüm Startup Sahiplerine İletiyorum Fakat Sonuç Yine Hüsran Yine Hüsran Maalesef.