turkcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birinin reklamına tıklamak Türk Ceza Kanunu'na göre suç değildir.

Olayın haksız rekabet boyutundan incelenmesinde ise; kişi sizin reklamlarınıza tıkladığını kabul etse bile, "Rakibimin güncellemelerini yakından takip ediyorum. Bu sebeple sürekli sitesine giriyorum. Google reklamlarına tıklayarak girmemin neresi suç? Google'da reklam vererek bu riskleri zaten kendisi göze almış." diyerek işin içinden sıyrılacaktır.

Ortada "hukuken" bir hırsızlık söz konusu değil.

Güveni kötüye kullanma suçu da söz konusu değil.

Kimse kimseyi "reklamıma tıklıyor bana maliyet oluşturuyor." diyerek suçlayamaz. Ha şikâyet eder ama eli boş döner.

Bu konuda yapılmış yasal bir düzenleme söz konusu değil.

Ne yazık ki hukuken bir çözüm yolu söz konusu değil.

Bu arada sizin sektör nedir? Aynı olay bizim de başımıza geldi de.

Ben bu olayı bir virüs ile virüsün ilacını aynı anda piyasaya sürmek gibi görüyorum.

Kesinlikle taviz vermemek gerekir böyle ahlaksızlıklara karşı. Duruşunuz kırılmasın derim.
hocam sektör "oto çekici"
şimdi kendi işimde değil. sevdiğim bir arkadaşın işi.
bu olayın bir ayrıntısı daha var onuda paylaşayım sizinle. aynı adam arkadaşın rakibinede saldırı yapıyor. rakip arkadaşı arıyor senmi saldırıyorsun reklamlara diye. arkadaşta diyorki seni birisi aradımı "saldırıları engelliyoruz" diye. evet deyince, o zaman sana bu saldırmıştır. çünkü o bize telefon etmeden önce biz saldırı almıyorduk demiş. adamla anlaşmamasını rica etmiş. adam bir süre anlaşmasada sonradan dayanamayıp bununla anlaşmış. adama aylık 2500 tl veriyormuş, üstte çıkma garantiside alıyormuş. saldırıyı gerçekleştirende rakibe saldırıp daha az bütçeyi reklama ayırıp daha fazla kar elde etmeye çalışıyor. görünen o.