E-ticarette kullanılan sistemden daha ziyade reklam bütçeniz ile ilgili sorun yaşarsınız. Harika bir iç seo yapmış olabilirsiniz ama marka bilinilirliği sağlayamadıktan sonra asla istediğiniz hacime ulaşamazsınız. 50k'dan fazla harcayıp kendi sistemini geliştiren bir firmanın hiç satış yapamadığına şahit oldum (sadece sosyal medyadan satış yapabiliyorlar siteye giren yok). Ücretsiz bir şekilde opencart kurarak 6 ay içerisinde 350 küsür sipariş aldım, domain ve hosting masrafım gerekli belgeler vs 1K'dan fazla para harcamadım. 1.5 senedir ne ürün girdim ne de siteye girdim sayılır, hala günde 5-10 kişi arıyor. Üzerine düşseydim mutlaka sitemi duyardınız buna eminim, ilgilendiğim dönemde her üründe ilk 10 içerisindeydim. Ekipsiz başladım, ekipsiz bitirdim diyebilirim. E-ticarette script tartışması gerçekten gereksiz, her ne kurarsanız kurun emin olabilirsiniz doğru isim, doğru ürün başlıkları ve yeterli zaman ile muhakkak başarı elde edersiniz. Bu işte tartışılması gereken şeyler: ekip, reklam bütçesi, sosyal medya, stoklu ürün satışı gibi şeyler olmalı. Başarı için tek altın kural var, müşterinin istediği ürünü zamanından daha önce ve tam anlatıldığı gibi teslim etmek, müşteri ne eksiğe anlayış gösterir ne de fazlaya bakar.