Merhabalar Arkadaşlar. Sadece bilgilendirmek amaçlı olarak yazıyorum. Konuyu açan arkadaş unutmuş olabilir. Bağ-Kur ödeme zorunluluğunuzda var.
* Her ay Bağ-Kur Primi ödenmesi zorunluluğu var. ( Bağ-Kur primleri 600 TL'den başlıyor ) Ama isteğe göre kendinizi başka yerde SGK'lı olarakta gösterebilirsiniz. FaKat bu durumda ( İş yerinde mutlaka SGK'lı işci çalıştırılmak zorunludur. )
* Her ay Kdv beyannamesi boş dahi olsa 34 TL damga vergisi ( Eğer ilgili ayda satışınız çok, mal alışınız az ise ve önceden devreden KDV'niz yoksa kestiğiniz faturaya göre KDV çıkar.
* Eğer yanınızda SGK 'lı işci çalışıyorsa 3 ayda bir ( Eğer 10 işci ve fazlası çalışıyorsa her ay ) Muhtasar beyanname verilmek zorundadır. ( Burada çıkan vergi Stopaj vergisi olarak geçer )
* Yılda 4 defa olmaz üzere her 3 ayda bir Geçici vergi çıkar. ( Satışınıza göre vergi çıkar )
* Yılda bir defa olmak üzere Gelir Vergisi beyannamesi verilir.
* Muhasebe ücreti yaptığınız işe ve şehirlere göre değişiklik gösterir. Eğer SGK'lı işciniz varsa muhasebe ücreti biraz daha farklı olur.
Daha önce blog sitemde
Vergi Olmak ve Fatura Kesmek İle ilgili yazılar yazmıştım. Ayrıca blog sitemde bunlara benzer bir çok yazı bulabilirsiniz.
Bilgi: Yazıda blog sitemde yazdığım bir yazıya link verdim eğer sakıncası varsa link kaldırılabilir.