Tam aradığım konu hocam teşekkür ederim.İlk soru benden gelsin.Bir şahıs şirketi kurmayi düşünüyorum internetten satis yapabilmek için.Edindigim bilgiye gore acilis masrafi pek yuksek degil 600 tl civari. Ama actiktan sonra hiç iş yapmasam bile devlete vs. odeyecegim aylik ve yillik gider ne kadar oluyor.Kira ve stopajdan kısmak icin home office düşünüyorum onun dışında da bagkur masrafinida baska iste calisacagim icin yok sayiyorum geriye kalan mecburi giderlerim nelerdir.
Selamlar, evet açılış masrafı yüksek değil. Şirketiniz Açıldıktan sonra hiç iş yapmasan bile Kdv 40-50 tl Geçici vergi damgası ücreti + muhasebeci ücreti ortalama
aylık 200 - 250 tl gider olarak düşünebilirsin. Yeni kanuna göre e-ticaret yapmak için kep numarası da alman gerekiyor almadan satış yaparsan cezası var bilgin olsun.
Orada ki konuyada yazdım burayada aynısını yazayım hocam.

Şahıs şirketi için toplanması gereken evraklar nelerdir ve toplam maliyet ne kadar çıkmaktadır?
İnternette araştırdığımda her sitede farklı bir evrak ve maliyetle karşılaştım. Şimdiden teşekkürler.
Selamlar, Şahıs şirketi için kimliğiniz ve kira sözleşmenizin olması yeterlidir. Tabiki bu işlemi bir muhasebeci ile yapacağınız için birde muhasebeci şart. Maliyet olarak ortalama 500 tl yi buluyor. Fakat bunun içinde Fatura ve tahsilat makbuzlarında mevcut.