Adsense Geliri Vergiye Tabi midir?

Evet, Çok basit mantıkla eğer bir şekilde gelir elde ediyorsanız ve bu gelir özellikle banka hesabınıza geliyorsa, inceleme durumunda size geliri beyan etmeniz istenir ve bu inceleme geriye dönük olarak 5 yıla kadar yapılabilmektedir(3 yıla indirme olayı vardı, kesinleşmedi sanırım).

Adsense'de Ödemeyi Yurtdışından Alıyor Sonuçta, Yine de Vergiye Tabi mi?

Evet, ödemeyi nereden aldığınızın bir önemi yok, hizmetin nerede gerçekleştiğinin önemi var. Yurtdışından kazanç sağlamak ya da hizmet ihracı yapmak sadece KDV ile ilgili konularda değişiklik sağlar, gelir vergisi vermenizi engellemez.

Türkçe ve İngilizce Siteler için Vergilendirme Nasıl Olmalı?

Hizmet yurtdışında gerçekleşiyorsa ve siz bunu adsense panelinden ülkelere göre rapor çıkarak kanıtlayabiliyorsunuz ve bu durumda %0 KDV ile fatura kesersiniz, gelir vergisi yine ödersiniz.

Türkçe siteler benim gelirim yurtdışından ben yine %0 keseyim derseniz, incelemede size hizmetin yurtdışında gerçekleştiğini kanıtlamanız istenir ve bak para yurtdışındaki şirketten geliyor şeklinde kanıt sunamazsınız. %18 KDV ile fatura kesmeniz gerekir, yine gelir vergisi ayrıca ödersiniz.

İyi de o kadar kişiyi devlet nasıl tespit edecek? Bize sıra gelir mi?

Gelir, gelir merak etmeyin, tek bir tuş ile Google'dan gönderilen paraların Türkiye'de hangi hesaplara gittiğini görebiliyorlar. Sadece şu an çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Özellikle yüksek miktarlar kazanan arkadaşlar, çok fazla riske giriyorsunuz kazanıyorsanız kafanız da rahat olsun.

Peki, Biz Ne yapalım vergi dairesine mi çalışalım, üç kuruş kazanıyoruz zaten? Ya da şirket olacak kadar çok kazanmıyorum zaten

KDV fazlası olan, masrafı çok olup karı az olan, hatta mümkünse zararda bir şirketi olan tanıdığınız güvendiğiniz birinin şirket hesabına para çekip, örneğin %20 gibi bir anlaşma yapın, her ay %20 kesip faturayı kessin. Kafanız rahat olsun, rahat uyuyun riske girmeyin.