digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açık giyinenlere, ve müslüman olmayanlara hayvan diyebildiğine göre yüksek bir dini erdeme sahipsin. Özellikle yabancı dizilerden verdiğin örnekler de muhteşem. Bana böyle filmler ve diziler hiç denk gelmedi. Kıytırık dediğin insanlar arkalarında geniş kitleler olan kanaat önderleri. Türbanlı kızlara sadece başını örttükleri için laf söylemek ile, sadece mini etek giydiği için bir kıza laf söylemek arasında bir fark yok. Senin gibi olmayanı kınamak, şeytanlaştırmak hatta hayvanlaştırmak ahlaksız bir davranış. Ahlak sadece cinsel ilişki ve örtünmeden ibaret günümüzdeki müslümanlar için. O yüzden televizyonlarda açık meme ucu göremezsiniz ama her türlü ahlaksızlığı izleyebilirsiniz. Her konuşmasında din diyanet kitap hakkında konuşan politikacılar açık açık yalan söylerler.

Bugün din konusundaki en büyük sorun, dinin ruhundan önce şeklini dayatan ve usülü ruhunun önüne geçen yaşam şekilleri. Bunlardan biri de sensin değerli kardeşim. İzlediğin ya da dizi sitesi açıp yayınladığın dizilerin içerikleri ortadayken, bana dininin en yüce olduğunu savunmaya kalkıyorsun. Üstelik açık ayet varken Allah'tan başkasına tapanlara sövmeyiniz, sonra onlar da bilmeyerek Allah'a söverler diye... Kendi dinini, ayetini bilmeden ya da uygulamadan o dini savununca kendi kale gol atıyorsun. Açıkça ayete karşı tavır alıyorsun, ve senin gibi inanmayanlara hayvan diyorsun. Sana da kzımıyorum geçen ramazan kelli felli bir hocaefendi sadece gayrimüslimlere değil namaz kılmayan herkese hayvan dedi )))
Öncelikle o yazdıklarımı yazarken olduğum ruh hali kötüydü, geç cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, en azından aklım başımda tartışmak için güzel bir vakit oldu.
Tek tek cevap vereceğim, ilk olarak, ben benim gibi inanmayanlara değil, direk olarak inanmayıp "ne için yaşadığını bilmeyenlere" hayvandan farkın ne olduğunu kast ederek soru tarzında bir gönderme yaptım, bana bunu açıklarsanız özür dilemeye de razıyım, bir kuş yuva yapar, çocuklarını doyurur, dünyaya bir şey bırakır ve göçüp gider, inançsız bir insan da bir bina diker, evlatlarını doyurur ve göçer gider, inançlı bir insan ise dünyada hiçbir şey bırakmayabilir ama ahiret için hazırlık yapar ve elinden geldiği kadar dinin emrettiği şekilde insanlara faydalı yaşar. Dini, daha doğrusu korkacak bir şeyi olmayan insan, kendini kaybettiği anda vurar, çalar çırpar çünkü nasıl olsa ne için yaşadığını bilmemektedir. Bizzat bir arkadaşımın dinden çıkışına şahit oldum, müslümandı (koyu falan değil ortalama. hatta namaz kılmayı dahi tam bilmezdi), önce deist oldu, sonra ateist olduğunu ilan etti ve öyle bir başı boşluğa kapıldı ki, en son kendini öldürmeyi dahi düşünüyordu, sonra o fikirden vaz geçti allaha şükür ancak sahipsiz bir canlı gibi bir sağa bir sola savrulup gidiyor, çünkü sonsuzun sonuna baktığında kendini hiçbir şey olarak göremiyor ve sonsuz kum taneleri arasında bir taneyim deyip kendini eziyor ve hayatı boş görüyor. Böyle olmasını kimsenin istemiyorum, ve gerçekten onların iyiliği için istemiyorum yoksa bana ne.

İkinci olarak böyle filmlere denk gelmemiş olabilirsiniz, filmin adı IT. Örnek vermek gerekrise, Youtube'de çok övüldüğünü görmüştüm ve merak ettim, kitabı falan da varmış diye izlemek istedim, çoluk çocuk her şey var... IT'den bahsediyoruz... kaç yıllık olay...
Bir kıza mini etek giydiğini söylemekle türbana laf söylemeyi eş tutmanıza kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum, mini etek giyen birine laf ettiğimi düşünmeyin şimdi vereceğim örnek ile ama bu dediğiniz uçurumdan atlayan biriyle, denize atlayan birini kıyaslamak gibi bir şey. Bir yerini açmakla bir yerini kapatmak aynı şey değildir, azcık tarafsız bakarsanız dediğimi anlarsınız, hepimiz pantolon giyen erkekleriz, baldırlarımıza kadar açıp gezsek, pantolon giyenle bir olabilir miyiz. Lütfen, tarafsız bakın olaya, kimse sıcak olduğu için afedersiniz kasığına kadar kısa bir şey giymez, hafif tüller var, güzel elbiseler var, en basitinden pantolon giyen koyu ateist yada ne bileyim din karşıtları yada onu geçtim dine sıcak bakmayan ama karşıt olmayan insanlar var, onlar yanmıyor da mini etek giyen mi yanıyor, insanlara zarar veren bir şeyi özgürlük olarak göremezsiniz hocam, bakın etrafta kapalı insanlar kokuyor, kafasında *** kokuyor diyen ben çok insan gördüm, ki bunu devlet kurumunda birçok insana hitap ederken anlatan bile gördüm... ama bu hiç bir şey fark ettiren bir şey değil, kafası kapalı, saçını görünce zevk mi alıyoruz? yada ne bileyim saçını görmeyince gözlerimiz mi acıyor? ama mini etekli biri olduğunda, Allah aşkına bakın, anneniz babanız hatrı için, erkeksiniz, şehvet olunmuyor mu, kendi isteğiniz ile mi şehvet oluyorsunuz, şimdi diyeceksiniz ki bakma, Allah'a yemin ederim ki gözlerimi kaçırıyorum, bi kızılaya falan gidince yemin ederim bazen yere bakmaya bile utanıyorum bulutlara bakarak yürüyorum araba çarpacak diye korkuyorum bazen, sizce bu benim özgürlüğüme kasıt değil mi? İlla buna alışmak mı lazım, yani o kadar kendi idallerimizden ve bakış açılarımızdan ödün verip çıplak bacaklar açık göbekler göğüs dekolteleri görmeye bünyemizi alıştırmamız mı lazım? bizim için normal bir şey değil ki, hatta kültürümüz için normal bir şey değil ki farklı karşılıyoruz.. İlla alışmamız mı lazım?

Sonracıma dinliyim deyip yalan söyleyen politikacılardan bahsetmişsiniz, ben onlar değilim, ben politikacı da değilim, imam da değilim, hiçbiri değilim, onlar beni ilgilendirmez, ama siz onları müslümanım diyip yalan söyleyen diye nitelendirdiğinizde affedin ama hatayı kendi üstünüze alıyorsunuz, A şahsı yalancı! diye bağırın, avazınız çıktığı kadar bağırın, saldırabildiğiniz heryerden saldırın ama A şahsı müslüman yalancı deyip bağırmaya başladığınızda bu olay başka şeyleri de kötülemeye çalıştığınızı gösterir. Bakın piyasada bunu çok insan yapıyor, artık kişiliğe bakan yok, A şahsı müslüman yalancı, B şahsı ateist kedi kesiyor gibi böyle herkes sıfatlandırarak onların bağlı olduklarını iddia ettikleri şeyleri kötülüyor, ben müslümanlar çok iyi demiyorum --ki az sonra kendimi de ezeceğim-- ama müslümanım deyip de kötü şeyler yapanlar dine zarar veremezler hocam. Kİmseyi de kimse şu olduğu için şu diye kıyaslayamaz, ben yukarda mini etek giyen inansız gibi bir şeyden bahsetmedim, ama inandığını söyleyen bir insan da mini etek giymez çünkü başkalarının şehvetiyle oynamanın günah olduğunu bilir ve yapmamak ister. Ben, bakın ciddi diyorum, mini etek giyen ya da orası burası açık gezen birine ne kadar kızıyorsam, kafası kapalı olup da erkeklerle gezen, dudağı boyalı kafası kapalı, altı şişane üstü tophane acaip acaip ne kadar müslüman kılıklı insan varsa bir o kadar da, hatta o mini etekliden daha fazla kızıyorum içimden olasıya beddua ediyorum.. Çünkü arada kalmak kadar büyük bir /// yani ne diyeceğimi bilmiyorum hakaret de etmek istemiyorum ama müslümanım deyip de harama günaha el atan beni daha daha çok deli ediyor. Yani burada insanları kınamalıyız dini değil.

"allaha tapanlara sövmeyin" kısmınıza katılyıyorum, ama bakın, yine "BENİM" bir hatam, Kuran'ı 2 kere hatmetmeme rağmen, o yazdığınız ayet ben o yazıları yazarken aklıma gelmedi, ama şerefim ve namusum üzerine yemin ederim yazıların ortasına geldiğimde ctrl+a yapıp hepsini seçip, "neyse ya allah biliyor" deyip silecektim ama sonra artık bilmiyorum şeytan mı yoksa nefsim mi "dinini savunmazsan müslüman mısın" diyerek beni gaza getirdi, belki daha düzgün kelimeler kullanmalıydım. Ki bugüne kadar din tartışmalarında asla birinin dinine yada başka bir şeyine hakaret etmem, ben orda düzgün bir benzetmede bulundum, her zaman da bulunmaktayım, insan şehvetine tabi olduğunda hayvan olur hocam, dinsizlere hayvan demiyorum, insan da hayvan olarak geçmiyor mu kitaplarda, neden çünkü yiyor içiyor avlanıyor boşaltım yapıyor ürüyor, bunların hepsi hayvani özellkler, bunları da sağlayan nefs, yani içimizdeki o ses, aç kaldığında her şeye yemek olarak bakmanı, çıplaklık gördüğünde cinsel duygularının kabarmasını, enerjin arttığında öfkenin artmasını sağlayan o ses ve güdü NEFS. ona hakim olamadığında, aç kaldığında yememen gerekene atladığında, cinsel bir avantaj gördüğünde kendini tutamayıp atladığında o kişiyi bir aslandan bir köpekten bir kediden ayıran nedir? hiçbir şey bence.. İşte o kısımda da akıl ve insanlık devreye girer, ve islam nasıl davranılması gerektiğini anlatır. Kİşisel gelişim kitaplarına milyarlar veren nsanlar, psikologlardan çıkmayan tonla aileler var, onları medeni ve popüler olarak görüyoruz, peki bir insan dinini yön gösterici olarak seçtiğinde neden onu müslüman ama günahkar diye kötülüyoruz? psikologa giden insan intihar etmiyor mu? haberlerde demiyorlar mı ailesini katletti psikolojik tedavi görüyordu diye, neden herkes psikologa ana avrat sövüp kötülemiyor, niye kimse onda suç bulmuyor, ama görüyorum oyunlarda bile ölünce Allaha peygambere ağza alınmayacak hakaretler edenler var, peki sizce bunca şeyin sebebi şeytan olamaz mı? insanların neden düşman kesildikleri şey hep din? neden başka şeyler görmezden geliniyor? Ahlak kurallarını kim yazıyor hocam? A şahsı ahlak felsefesi diye kitap yazsa 10 cilt, ona uymayan aptal gösterilir ama Allah ahlak şudur dese, insanlar tereddüte düşüyor, kimileri sövüyor, kimileri gülüp geçiyor. Peki kimse soruyor mu, neden hep dine karşı zıt görüş oluyor? neden içimizdeki ses o kitaplara ya da insanlardan gelen bilgilere saçma diye bakmıyor da Allah denen şeyden gelen şeylere saçma diye bakıyor, bunun bir nedeni olması gerektiğini neden kimse kendisiyle dürüstçe konuşmuyor..

Ayete karşı tavır alıyorsun kısmında kendimi aşağılıyor ve özür diliyorum, yaptığım hata büyük bir hataydı, Allah'ım affeder diye umuyorum, size de hakaret babında bir rahatsızlık verdiysem özür dilerim.

Kelli felli bilmem ama yine aynı konudayız, kimin ne dediği önemli değil, Kur'anda dediğine delil, sünnette işaret varsa kızamayız hocam. Allah kimseye hayvan demiyor ama namaz kılmayanın da nefsine ve şeytana uyduğu bariz bir gerçek 3 yaşında çocuk biliyor, o halde namaz kılmayana Allahtan korkmuyorsun, dinden çıkarsın dikkat et demek kötülemek belki olabilir, hayvan denmez ona katılıyorum.

Soracağınız bir kısım olursa din konusunda ben yazmaktan erinmem, ben asla Müslümanlığı temsil edecek biri değilim, kendimi dahi zor ifade eden bir canlıyım, Allahı anlatmak bana düşmez ama elimden geldiğince birbirimizi aydınlatmak isterim.