Denetlemelerin artacağı çok belli. Bu yüzden şirket olmaya karar verdim. Bu durumla ilgili birçok araştırma yaptım. Gelir vergisi vermek zorundasınız. Bu da kazancınıza göre değişiyor ben yüzde 22 vereceğim.

Bunun dışında %18 KDV vereceksiniz. (Eğer kazancınızı Türkiye'den kazanıyorsanız. Yani tıklayanlar Türkiye'den ise kdv ödersiniz. Siteniz ingilizce veya başka bir dilde ve gelirleriniz de yurt dışı tabanlı ise kdv ödemezsiniz.)

Gelirleriniz kasada duracaksa bu gelirin %7 sinin %22 sini ödeyeceksiniz. Yok ben gelirleri dağıtırım derseniz bu dağıttığınız ücretlerin vergisini ödeyeceksiniz vs. vs.

Eğer geliriniz yüksekse şahıs firması olmanız aleyhinize olur, yanlış bilmiyorsam şahıs olarak işe girerseniz gelir ne kadar yüksekse vergi de o kadar yüksek oluyor %35 falan.

Vergiden düşebilmek için de olabildiğince gider yazmanız gerekiyor. Yediğiniz abur cuburları, içtiğiniz kolaları, kahveleri. Eve aldığınız her şeyi. Evi adres gösterirseniz kirayı, elektriği, suyu. Gelirlerden giderleri düşüp kâr oranından vergi verirsiniz.

Bunlar benim bildiklerim, yanlışım varsa lütfen düzeltin.