İSlam'ın Şuanda en büyük sorunu bağnazlık bence. Çünkü Dinimizi gerçekten anlayan ve yaşayan zaten dinin bağnazlığı reddettiğini bilir. Bildiği için de cemaat miş şeyh miş Bunlara herşeyiyle körü körüne bağlanmaz. Cemaati Allah dostlarının toplandığı yer olarak görüp, Şeyhi de Allah'ın âlim bir kulu görerek severse, hataları , yanlışları varsa uzaklaşırsa, körü körüne bağlılık yapmazsa sorun olmaz. Ama işin içine bağnazlık girdi mi Fetö ve Türevleri her zaman var olurlar. Böylesi adam zaten en iyi Ahlakla terbiyelense, tüm görgü kuralları bilincinde olsa, sevgi ve saygısı tam olsa da yine bağnazlıktan ötürü herşeyi yapabilir.
Katılıyorum hocam, tapma derecesinde birilerine bağlananları bir türlü kafam almıyor, o kadar sohbet dinliyorum, o kadar insanı dinliyorum, bir türlü yani ayağının altını yalayacak insanlar var, tamam Allah razı olsun ömrünü güzel doğru geçirmiş, gecesini gündüzünü Allah'a feda etmiş olabilirler, Allah onların şerefini ve derecesini dünyada arttırır ama Allah demeyi unutup işte bilmem ne bilmem ne diye gezen insanlar var...