AVKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim bu harita mevzusu çok çetrefilli bir mevzu...

Rakibinin harita kaydının eski oluşu, anahtar kelimelerin dolduruluşu, başlıkta anahtar kelime barınması, rakibinin sana oranla daha fazla yol tarifi ve telefon aranması gibi bir çok faktör harita sırasına etki etmektedir. Hatta ve hatta yabancı bir forumda okumuştum, adres doğrulama yöntemlerinde posta ile doğrulama ve telefonla doğrulama arasında bile kalite farklı olduğu vurgulanmıştı.

Yani olaya sadece yorum sayısı, yıldız derecelendirmesi gibi kıstaslarla ele almak yanlış olur. Bir kere maps genel anlamda sadece girdiğin verilerle değil, orantılı olarak web sitesinin kalitesi ile de doğrudan etkenler arasında. Bunu açmak gerekirse, örneğin boru profil fiyatları anahtar kelimesi ile harita başlığın birebir uyuşmasa dahi, web sitesi kısmında belirttiğin adreste boru profil fiyatları kelimesi içeren çok kısa 50 kelimelik bir metin olsa dahi harita da ilk sırada çıkabiliyorsun. Bu durumu bizzat kendim test ettim. Yani anlayacağın zibilyontane yorumda olsa, zibilyontane yıldızda olsa bunlar tek başına bir işe yaramıyor. Yorumlarada anlam bütünlüğünü bozmayacak şekilde anahtar kelime geçirilmesi + lar arasındadır. Başarılar.

Merhaba;
Cevabınız için teşekkürler.
Evet dediklerinizin tamamını en ince ayrıntısına kadar harita bilgilerimiz de uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Yerel İşletmelerdeki tüm alanlar doğru ve özgün bir şekilde girildi tarafımızdan. Yorumlar özgün yazdırıldı. Her türlü çalışma web sitemizdeki tüm makale ve resimlerine kadar güncel.

Web sitemiz arama sonuçlarında ilk üç içerisinde. Önümüzdeki site bulurum.com sitesi. (bulurum.com sitesinde de en üstte bizim firmamız çıkıyor.)

Haritada birinci sıradan geriledik 6.-7. sıraya şimdilerde 2. - 3. sıraya geldik. Herşeyimiz düzgün.

Benim anlamadığım 1. sırada çıkan firmanın yorumu, etiketi, web sitesi, özgün makaleleri, firma kayıtları vb. diğer gerekli bilgilerinin hiç birisi yok. Nasıl oluyor da çıkabiliyorlar.

Doğrulama olayımız posta ile yapılmıştı. Yaklaşık 30 günde gelmişti.

Kaç gündür nereyi incelediysem ne yaptıysam sıralama konusunda yapmadığım, uygulamadığım işlemler haricinde birşeye ulaşamadım.

Bizim firmamızın haritada üstte çıkması bizim için olmazsa olmaz.