Kime göre iyi verilmemiş din eğitimi? Sana göre mi? Başka bir cemaate göre mi? Başka bir mezhebe göre mi?
Dürüstlük, saygı ve sevgi kültürden kültüre değişmez. Peki din eğitiminde standart nedir?
Battaniyeye hallenen cemaatin eğitimi mi? Yoksa hamile kadın sokağa çıkmamalı diyen mutasavvıfa göre mi verilecek dini eğitim?
Cinsel organa okuyanacak duaları anlata cübbeliye göre mi? Yoksa evrim teorisine savaş açan Adnan Oktar'a göre mi verilecek?
Hangi dini eğitim sorusuna yanıtınız sadece kendi idealinizi yansıtır, tüm islam aleminin eğitimine siz karar veremeyeceğinize göre iyi verilmemiş bir dini eğitim derken altı boş bir söz söylüyorsunuz.
Adamlar koca cemaat, çocukları almışlar hem dini eğitim vermişler hem okutmuşlar, general yapmışlar ve buna rağmen başlarına birer imam dikip eğitimine sohbetine devam ettirmişler. Sonra da kendi milletine kurşun sıktırmışlar. Adamlar o kadar iyi eğitmişler ki müritlerini, adamlar pişman bile değiller, çektikleri çilelerden gurur duyuyorlar...
Hayatı din ile açıklamaya çalıştığınız sürece varacağınız yer buna yakın yerlerdir.
İnsanlara dürüst olmayı, saygı ve sevgiyi öğretin önce... Sonra bir dini eğitim verecekseniz zaten çok kolay olacaktır.
Bu konularda forumdaki pek çok tartışmayı okudum. Şu ana dek yapılmış en anlamlı ve bana göre en doğru yorumlardan birini yazmışsınız. Her satırına kadar sizinle aynı fikirdeyim. Beynine ve klavyene sağlık.