Öncelikle geçmiş olsun. Sizin orada niye öyle anlamadım hocam. Adanada şehir hastnesinde mr max. 3 gün, Bt,röntgen aynı gün ve bunların acil olanları aynı gün. Biraz ultrasonu uzun veriyor 2-3 haftaya. Ayrıca endokrin yan dal olduğu için randevu ile çalışmaz. Ancak dahiliye yeşil alan açması lazım ondan sonra randevu alınabilir. Aynı şekilde gastro, nefroloji gibi bölümlerede direk randevu alamassınız.
Hocam bunu sistemle alakası yok

o alanda dişçi yetişmiyor. Ortodonti 'yi herkes seçmiyor. Doktor sayısı az olunca gün sayısı artıyor tabi ki. Doktorlarlada aynı şey geçerli her bölümdeki doktor sayısı farklı oldugundan randevu günleri ona göre değişmekte.
Hocam Elazığ da toplam da uni ile beraber genel branşlar da hizmet veren 3 hastane var uni den randevu alamıyorsunuz varsa esin dostun senin yerine sira aliyor yoksa genelde sabah saat 6 7 gidip siraya gireceksin ki sira alabilesin hele branşi az olan poliklinikte sira almak nerdeyse imkansiz cunku 1 yada 2 poliklinik hizmet veriyor oda konuda belirttiğim gibi es dost akraba dan sira gelirse devlet hastanesini hic söylemiyorum bile birgün yine gitmek zorunda kalirsam resim paylasinca ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız
mhrs den randevu alıp sıra beklemeden muayene olabilirsiniz. Hastanelere bodoslama giderseniz çok sıra beklersiniz.
Yani hocam siz soylemeseydiniz benim MHRS den hic haberim yoktu bi daha kine oyle yapar gideriz tabi sra bulursak

hocam İstanbul dayım ve birçok defa rahatlıkla tedavi için sıra aldım. zamanında gittim ve en kısa sürede çıktım.
Elbette eksiklikler oluyor olabiliyor. daha güzeli olmasını herkes ister ama yazılanları ülkeyi bilmeyen okusa Afrikadan geri kaldığımızı düşünecek...
Ancak bu aksaklıkların daha fazlası o gelişmiş diye özlemle bakılan ülkelerde daha fazlası var. bakın İngiltereden Türkiyeye tedavi için gelenlerin anlattıklarına...
bakın daha bugünkü haber:
https://www.memurlar.net/haber/74400...kip-kacti.html
ayrıca tamamlayıcı sigortayı tavsiye edenler var. bence de tamamlayıcı sigorta yapılmalı. ancak arkadaşlar bir şeyi atlıyor, devletin olanakları olmasa tamamlayıcı sigortayı yaptıramayacakları gerçeği...mesela ben daha yeni yaptırayım dedim. doktor SSK üyesi olmadığı için 10 bin tl vereyim dedim(evet 10 bin tl) (bu arada sigortalı olsa ödenecek tutar 5 bin tl civarı ) yine de kabul etmediler.
Ayrıca tedavim süresinde aldığım ilaçların tamamına (5 çeşit) 70 tl ödüyordum. doktorumuz şuan ssk lı olmadığından sadece tek kutuya 130 tl verdim. diğerlerini eklediğimizde 300 tl yi geçiyor...bunları da göz ardı etmeyelim
evet eksiklikler çok ancak, bir olumszulukta yerin dibine batırmak pek hakkaniyetli gelmiyor....
Hocam bazi durumlar da afrika ulkerinden geri kalmisiz diyebilirim biz iyi de soylemeyi biliriz kötüyü de soylemeyi bilirz. Amacim konuyu siyasete çekmek degil amacim burada herşeyin anlatildigi gibi olmadığını gostermek aile bireylerinden olsa gerek oyle zaman oluyor gunun cogunu hastanede gecirmek zorunda kalıyorum cogu zamanda olumsuzluklar hep beni bulunca artık insan kopma noktasına geliyor.Bazi olumsuzluklara degineyim ne demek istedigimi anlatabilirim inşallah
Hastaneye ayak agrisi sikayeti ile gidip olmayan bir hastalik teshisi konuldu mu ? Seker hastasi annem ayaktan enfeksiyon kapmis ama hangi hastaneye gittikse bel fitigi deyip gonderdiler kulaklari cinlasin guzel insan bir bayan doktor farkina vardi da ayagi kesilmekten 1.5 sene tedavi ile kurtardik ayak suan tam islev gormuyor.
Hastaneye şiddetli karin agrisi ile gittim 2 devlet hastanesi 1 üniversite 2 ozel hastane bu agrilari böbrek tasina bagladilar yahu kimse demiyor ki karin ağrıyor bobrek ne alaka ? En son gittiğim hastane midemin delinmesine ramak kaldigini ve derhal yatip tedavi edilmemi soyledi allah onlardan da razi gelsin
Cocugu olanlar bilir yeni dogan cocuklar da bazi testler istenir ben kalca testi icin devletten 2 ay sonraya gun alabildim uni den de araya adam sokarak zar zor 20 gun sonrasina gun alabildim
Allah uzun ömürler versin dedem 87 yasini devirdi nefes darlığı ve kol agrisi sikayeti ile devlet Hastanesi'ne gittik acil anjiyo yapilmasi lazim ama devlet yapmayı kabul etmedi yas itibari ile yahu hem acil hemde yapmam tehlikeli diyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. 4000 tl verdik ozelden takir takir yaptilar iki gun sonra taburcu ettiler
Cocuk bu bazen ne yapacagi belli olmaz gozunu birsey mi isirmis ne olmussa artık gozu balon gibi olmus apar topar acile götürdüm goz icin aldigim cevap acilde goz doktoru yok isim yazdırıyorlar cok acil durumlar icin evden çağırıyoruz isterseniz bekleyin arayalim gelsin tamam dedim 2 saat bekledim ne gelen var ne giden en son bir hemşire geldi abi bosa bekleme ya gelir ya gelmez allah bilir sabah 8 de girdiğim hastane de saat 10 eli bos ciktim sagolsun amcam kendi goz doktorundan rica da bulundu adam yatahindan kalkip geldi muayene etti vahim olan ne biliyon mu acilden aksam saat 6.30 da aradılar doktor bey geldi konteol edecek siz nerdesiniz demeleri
Hani diyorlar ya doktora saglik personeline siddette hayir..
Sabah erkenden işi gücü bırakıp sira almak için hastaneye gittim sans 2.ci sira denk geldi seviniyorum hem erken sira aldigim icin erkenden isim bitecek. Saat 8.30 da gelmesi gereken doktor saat 9.00 tesrif etti umudum erken sira almisim ya bosver dedim gelen giden iceri giriyor muayene olup çıkıyor saat 10 oldu ikinci sıradayım ve hala bana sıra gelmemiş tabi bu zaman zarfında yine iceriyi yokluyorum hani bana sira ne zaman gelecek saat 10.30 oldu sabir tasi catladi yine kapiyi çaldım ikinci sıradayım ne zaman bana sıra gelecek dedim bekleyin siraniz gelince cagrilirsiniz diye sert bir tepki aldim bende ikinci siradayim 1.30 saatir bekliyorum iceri 10 dan fazla hasta girdi hala bana sira gelmedi tam arkami dondum cikiyorum doktor ne dese iyi ?
S İK TİR GİT SANA VE HASTANA BAKMIYORUM sekreter ile doktoru hastane personeli elimden zor aldi hakkım da 10 tane dava acildi iceri tikmak icin her yolu denediler ama boş
SONUÇTA HAKLİYDİM..
hastane maceralarim diye kitap cikarsam yok satar anasini satayim
İnsanız herkesin hatalari olabilir sinif ayrimi yapmıyorum ama birseylerin değişmesi sart. Hersey göründüğü ve anlatildigi gibi degil kimseden ekstra bir ilgi veya torpil beklemiyorum sonucta ben hastaysam benden once bekleyen de yada sonra bekleyen de hasta ben bunun bilincindeyim sadece herkes kendine verilen gorevi yerine getirse inanıyorum ki hersey daha guzel olacak
Hocam Allah acil şifalar versin. Birşey sormak istiyorum müsadenizle. Çocuğunuzun dişinde apseye neden olanları sörleyebilirmisiniz (tahmini). yani demir ilacı vs olarak hangisi kullandını gibi. Benimde oğlum 1 aşıa girdi. Demir ilacı kaynaklı diş problemi olur diyorlar. sizde kullandıysanız biz önlem alalım sayenizde Birde evlat özeldir. Maddi durumunuz varsa bir özele götürün hocam. Devlet hastanaleri sözde herkese eşit davranmalı ama torbil kaynıyor.
Hocam biz ilaç kullanmıyoruz mecbur kalmadigimiz surece.ben sene 90 larin cocuguyum o zamani bilenler beni daha iyi anlar biz camurda toprakda buyuduk

dişinin şişme sebebi oglum cok hareketli eskilerin lafi ile sanki gotunde kurt var

1 ay once bazasinda yatarken deli yatıyor nasil etmişse disini korkuluga vurmus dis kırılmış ( baza ahsap korkulukları da esnek malzeme ) hemen doktora goturduk doktor kucuk cocuklarda dış kirilmasi cok gorulen bir durummus. Sebebi ise yediklerinin dişlerde bakteri olustursugunu ve dislerin zayifladigini bundan dolayi olan seyler dedi özellikle bebe bisküvisi. antibiyotik ve agri kesici verildi uni sevk ettiler kanal tedavisi yapilacak dediler uni de 3 ay sonraya gün verdi. Ozele gittim aylik maasimi istediler

dun tekrar devlet e götürdüm antibiyotik e devam dedi mhrs 50 kere aradim artik illallah ettiler sanirim 7 mayisa gun verdiler tarihi kabul ettim cunku doktor 10 gun antibiyotiki kullanmasi lazim dedigi icin aklınızda bulunsun cocugun dislerini kesinlikle macun ve benzeri urunler ile temizlemeyin icerdigi florur cocuk dislerine zararli ( icinde florur yoktur yazisina aldanmayin ) hepsinin icinde var az bir miktar da olsa.doktor her gece yattiktan sonra spanc yani gazli bezle elinizden geldiğince temizlemeye çalışın dedi onun harici baska bir şey kullanmayın dedi