Vixo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Windows tan neden vazgeçtiğinizi sorabilirmiyim ? Şahsi fikrim eğer iOS geliştirmeyi düşünmüyorsanız Windows hem parça ucuzluğu açısından hem kullanım alanı açısından çok daha etkili.
Şuan halihazırda güzel bir masaüstüm mevcut ve aktif olarak kullanıyorum. Son geçtiğimiz 1 yıldır Windows benim gözümde sadece oyun oynarak vakit öldürmekten öteye gidemeyen bir işletim sistemi. (Bu görece yapılan işe göre değişir, web işi yapan birisine göre işletim sistemi farketmez iken tasarım işleri ile uğraşanlara göre bu seçim doğrudan MacOS'a yönlendiriyor)
Windows'tan vazgeçme nedenim;
- Tasarım (UI/UX) programlarını aktif olarak kullanan birisiyim ve araştırmalarım sonucunda iş yükünün aza indirildiği bir o kadar kullanışlı ve çok hızlı bir şekilde güzel sonuçlar elde edilebilecek programların sadece MacOS'a ait olması ana nedenimden birisi. Ufak bir program örneği vermek gerekirse; Sketch denilebilir.

Dışarıdan bakıldığında "sadece bir program için 6bin tl para mı harcıyacaksın?" sorusuna her zaman evet diyorum. Söz konusu iş yükünü azaltmak ve sonucunda kolay başarılı işler çıkartılacaksa evet 6bin tl harcanmalı.

He tabi dediğiniz gibi iOS geliştirme konusu da Mac'in zeytini, peyniri olur.