Sakın uykulu gitmeyin. Eğer çok uykunuz gelirse acayip derecede halüsünasyonlar görebilirsiniz. İmkanım olsa bende gelmek isterdim ama bu tip yerlere çok kişiyle gidincede olayın suyu çıkıyor. Bu vesileyle size askerde başımdan geçen bir olayı anlatayım:

Hakkaride ilk göreve çıktığımızda daha 5-6 aylık askerdim. Çok yorgun ve uykuluylen intikale çıktık ve bir yerde oturup etrafı gözlemlemeye başladık. Gece görüş dürbününü açıp karşı tepeye baktığımda çok enteresan şekilde aynı bizim gibi oturup dinlenen 50-100 civarı asker gördüm. Bu askerlerin giysileri cumhuriyetin ilk yıllarındaki askerlerin giysileri gibiydi. Askerlerin yanlarında atlar vardı. Ben çok şaşırıp gece görüşü gözümden çektim ama çıplak gözle baktığımda bu askerleri göremedim. Yine gece görüş gözlüğünü açtım yine aynı askerler. Gece görüş dürbününü kapatıyorum yine göremiyorum açıyorum yine aynı askerler aynı giysiler aynı atlar. Tabi o kafayla olayı kimseye anlatmadım ve sivile gelene kadarda bu böyle sürdü. Hala o gördüklerimin yıllar önce şehit olan askerlerin ruhlarımı yoksa soğuk+yorgunluk+uykusuzluğun yarattığı halüsünasyonmu olduğuna karar veremiyorum. Gördüğüm askerler o kadar gerçekçiydiki ama sadece gece görüş dürbünüyle görünüyorlardı oysa baktığım tepede azda olsa aydınlık vardı yani çıplak gözlede seçebilecek seviyedeydim.

O yüzden bu tip olaylara kesinlikle aşırı yorgun, uykusuz vs. durumda gitmemeyi öneriyorum. Beyin çok feci oyunlar oynayabiliyor.