Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bol kazançlar dilerim. Catering firması sahibi bir abim var. Piyasada çok büyük firmalar ile rekabet etmeye çalışıyor, yaklaşık 1M ₺ borcu var. Hala ve hala günde 10 kişiye yemek dağıttığı şirketin başında duruyor. Tüm sülalesi burada çalışıyor..

Ailesi ve kendisi dahil maaşlı bir işe girse inan daha çok kazanır. Bu bir örnekti, 12-13 tane pastanenin içinde satış yapmak zor olsa gerek. Şahsen ben bu tür alışverişi marketten yapıyorum, pastasını da ekmeğini de.. Marketçi kazanıyor burada iflas ya da kriz yok. Siz kazanamıyorsunuz, sizde de iflas ya da kriz yok. Rakip büyük, insanlar kolaya daha yatkın hazır markete girmişken pastamıda alayım gideyim diyor. Bu ilk olarak yıllar önce kasaplarda ortaya çıkmıştı.

Etin kilosu X lira oldu, üretim yok. Genç nüfus köyde çiftçilik yapmıyor, şehre gidip garsonluk yapıyor. Anadolunun bağrında değeri 5 para etmez arazileri insanlar elinde tutuyor. Satıp 2 dana alsa birkaç yıl sonra et ve süt üretecek ama hazır maaş dururken neden üretsin :/ Bizim atalarımızda zamanında herşeyi bırakıp sıcak paraya gelmiş maaşa gelmiş.

Bizden bir cacık olmaz hocam. Bilmiyorum yaşınız kaç ama ben evlatlarımı bu bozuk düzene göre yetiştirmeyeceğim, üretmeyi ve kazandırmayı/kazanmayı öğreteceğim.
27 yaşındayım ama çöktüm diyebilirim hep stresten.Çok zor..henüz evlenmeyi düşünmüyorum eğer şayet ileride çocuğum olursa ne yapıp edip yurtdışında eğitim almasını sağlayacağım