tehlike2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba , 3 ay önce babamı kaybettim. Finansbanktan konut kredisi vardı. Vefatından 1 ay sonra kadar ilgili şubeye gittim ve konut kredisi hakkında bilgi almak istedim. Hayat sigortasının aylık taksitler halinde yapıldığını ve 3 ay sonra ödemenin yetersiz bakiye olduğu sebebiyle hayat sigortasının iptal olduğunu söylediler. Babam emekli maaşını sizin bankadan alıyor ve ek hesap açtığınız halde neden sigorta ödenmedi diye sorduğumda net cevap veremiyorlar. Tamam dedim 2 ay kredi taksidini ödedim. Bugün krediyi kapatmak için tekrar şubeye gittim. Bu sefer annem tekrar sordu neden sigorta olmamış diye, bankacının dediği şu , krediyi düzenleyen arkadaş nasıl yapmış bilmiyorum ama maaşından kesilmesi gerekiyordu diyince krediyi kapatmaktan vazgeçtim, aylık kredi ödemesini yaptım çıktım. 5-6 dk sonra görüştüğüm bankacı tekrar aradı " özel değilse neden krediyi kapatmadığımı sordu" şuanlık vazgeçtim diyerek görüşmeyi sonlandırdım. Bu durumda ne yapmalıyım ? Hayat sigortası bu durumlar için var ama banka iptal ediyor emekli maaşı ve ek hesabı olduğu halde ödemiyor. Konuyla ilgili aramızda bankacı yada avukat varsa bilgi verebilir mi?
Başın sağolsun, Allah sabır versin.

Sigorta ödemelerine dair belge alıp bakar mısın, sigorta ödemesi yıllık/toplam peşin mi alınmış yoksa taksit taksit mi alınıyormuş? Taksit taksit alınıyorsa vefat günü öncesinde herhangi bir gecikme var mı? Varsa bu gecikmeden önceki bir dönemde gecikme olmuş mu? Olmuşsa o zaman ek hesap-avans hesabı kullanılmış mı? Sigorta poliçesini, koşullarını öğrenir misin? Ödeme gecikmesine ilişkin poliçede bir şart var mı? Eğer ciddi bir usül sorunu yoksa kalan taksitler bir yana, babanın ödediği tüm taksitleri de geri alabiliyorsun anladığım kadarıyla.