Hocam bazıları boş yapmış takmayın. Supplement zararlıdır vs diyenler her gün fast food yiyip sonrasında sigara içen tipler. Takılmayın onlara.
Her şeyin fazlası zararlıdır. Bu supplement ürünlerinde de geçerlidir. Hepsinden yeteri miktarda almalısınız. Örnek olarak çok protein tozu içerseniz karaciğerde yağlanma olur sağlık sorunları yaşarsınız. Maşallah herkes bir şey bilmeden ana haberlerde ki gibi kötülemiş
Şu türk mileti streoid ile supplement ayrımını yapamıyor. Artık farkındaysanız xxx nutrion tarzından reklamlar bile çıkıyor televizyonlarda. Zararlı olsa sağlık bakanlığı ülkeye sokup reklam yaptırmasına izin verir mi ?
-----
Kardeşim ben profesyonel değilim ama kendi edindiğim tecrübelerle sana bildiklerimi aktaracağım.
Bence boyuna göre kilon fazla. 80-85 ideal senin için tabi az yağlı şeklilde...
Yağ vermeyede çalışmalısın. Kas ağrısı olmaması, cardio yaparken kastan gitmemesi ve kasların hızlıca toparlanması için BCAA (aminoasit) alabilirsin. Bu zamana kadar çok BCAA denedim. Geçenlerde aldığım
"Sci-Mx BCAA Intra Hardcore 480 Gr" ürününü çok beğendim. Tadı da çok güzel. Eğer alırsan portakallı almanı tavsiye ederim.
Protein tozu olarak
Weider Premium Whey çikolatalı aromalısını öneririm. Ama fiyatı biraz tuzlu. İçerisindeki besin değerleri ve ham madde kalitesi diğerlerine göre daha iyi. Ama bu çok pahalı bana başka bir ürün öner dersen
Nutrend %100 Whey Protein kurabiye aromalısını öneririm.
Ne kadardır spor yapıyorsun bilmiyorum ama eğer daha yeniysen supplement kullanımına 1. aydan sonra başlamanı öneririm. İlk ay izole hareketlerde tüm kas gruplarını çalıştırmalısın daha sonra bölge bölge çalışarak zamanla güzel bir vücut yapabilirsin. Sonuçta bu besinler takviye edici ürünler. Kullandıktan sonra 1 ayda Arnold gibi olmayı bekleme. Her şey beslenme ve antrenmanda bitiyor.
Mesela Creatin ürünüde var ama bu genelde kışın kullanılıyor. Vücutta su tutuyor kütle kazanmanı kolaylaştırıyor. Ancak seni olduğundan daha kilolu gösterebilir. Yine glutamin var. Buda aminoasit çeşidi. Şuan çok gerek yok sana. BCAA ve Protein tozu işini görür şuanlık.
Dostum yanıtın için çok teşekkür ederim. Spor bilgim var az-biraz ama hiçbir zaman bunu biliyorum diye yorumlamam. Kafam rahat olmadığından dolayı (psikolojik sıkıntılar) çok fazla gidemiyorum salona. Bazen yeri geliyor donduruyorum 2 ay boyunca gitmiyorum, bazı şeyleri yoluna koydum ve gitmeye karar verdim bakalım. 91 kiloyum ama löp löp yağ değilim, yani çok fazla yağım yok diyebilirim

6 ay aradan sonra yeniden başladım 2 hafta falan oluyor, daha önce weider whey kullandım gayet iyi ürün ama 300 lira nedir?

önerdiğin bcaa da 150 lira toplamda 450 lira. Neyse yine de enişteye iteleyecem
O zaman diyorsun ki sci mx bcaa ile weider whey al kullan diyorsun? Ölçülerine baktım da ortalama 1.5 - 2 ay götürür sanırım?