hesapadim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

reklamlari engelleyen operator var diye tum operatorleri engellemekten bahsediyorsun. ip'mi ve cerezlerimi vermezsem takip edemezsin beni, veya reklamverenler. sen de para kazanamazsin.o zaman adblock kullanan browserlar var diye git butun browserlari engelle. olmaz di mi?
siz kendinizce cozum buluyorsaniz millet de kendince cozum bulacaktir emin olun. anti-anti-adblock'a kadar ilerledi olay.

ben yukaridaki arkadasa dedim. adam reklam gosteremiyor diye butun operatorleri engelleyecekmis. adblock kullanmayan adam ne yapacak peki?
bu arada filtre bypass falan demissin. client-sided adblock kullanirsan istedigini yaparsin. dahili privacy + adblocklu vpnler de var. host / ip engellemesi yapiyor.
normal adblock'a bu kadar takmadiniz da buna niye agliyorsunuz, butun operatorleri kokten banliyorsunuz? o zaman ayni sekilde tum browserlari engelleyin?
cozumun ne halta yaradigindan haberin yok demissin. sen cok anliyorsun galiba, savundugun cozum onerisi muthis de. tum operatorleri banlamak.
hem tum mobil veri trafigini engellemek cok hos da, benim dedigim hos degil oyle mi?...
Ben operatörleri banlayacağım dedim mi ? O arkadaşın fikri. Ki arkadaş bunu yaparsa yapar kendi sitesi. Reklamlarımı görmüyorsan sunucu trafiğimden pay alıp cebime zarar verme "Siteme GİRME" deme hakkınada sahiptir site admini olarak. Sizin probleminiz "ben her şeyi yaparım kimsede durduramaz her şeyde hakkım var !" demeye getirmeniz.

Peki soruyu şöyle çevirelim: Sen reklamları banlarken sıkıntı yokta site admini seni banlamayı düşündüğünde niye AĞLIYORSUN ? Sonuçta adamın sitesi, kamu malı değil.
Hadi bakalım cevapla ? Senin yaptığın hoşta, adminin yaptığı mı hoş değil ? Olaya birde böyle bak.

Gelelim vpn servislerine: O bahsetmiş olduğun reklam engellemeli tüm vpn servislerinin ip aralıkları genellikle sabittir. Aynı tr operatörlerine uygulanan banlama işlemi onlarada uygulanabilir.

Anlayamadığın kısım bu sen reklamları engelleyebilirsin(Client-sided veya başka bir yolla), site adminide sunucusuna yük olduğun için seni engelleyebilir. Bunda problem yok. Sen diyorsun ki "reklamı engellerim ama admin beni engelleyemez yok öyle bir hakkı." Hadi ya ? Zinciri kırmaya kalkan sensin güzel kardeşim.

Forumda 29 ticaretin görünüyor. Peki bu senle ticaret yapanların değirmenin suyunun ağırlıklı olarak reklam gelirlerinden geldiğini hiç mi düşünmedin ? Burada çark durduğunda sen bal kaymak mı yiyeceksin ?

Şu an aktif olarak adsense gelirim yok ve reklam manyağı meslektaşlarım yüzünden tarayıcımda zaten adblock kullanıyorum. Fakat buna rağmen senin gibi tepki göstermeye kalkmıyorum çünkü ucu yine benim yaptığım ticarete vuracak. Web sitelerinde adblock çoğunlukla gerekiyor ama bu uygulanan sistem web sitelerinden daha fazlasını vuracak ve kurutacak sıkıntının en büyüğü bu, reklam gelirleri vurulduğunda dolaylı yoldan gelir elde eden çoğu sektör tırpanlanacak.