tek tavsiyem herkesin tavsiyesini dinlememendir. spor yapan 5 kişiden 3'ü ilk 3 aydan sonra antrenör, ilk senesi bitince beslenme uzmanı kesilir. tavsiye istiyorsan supplement alacağın web sitesinin (supplementler.com, vitamin.com.tr, aloprotein.com, fitbull.com vs) canlı destek ekibiyle görüşüp yetkin kişilerden tavsiye alabilirsin.

sanırım amacınız hacimlenmek ancak verdiğiniz değerlerden aşağı yukarı bir miktar kilo fazlalığınız olduğunu düşünüyorum. amaçlarınızı doğru belirleyin ve hırs uğruna vücudunuzu mahvetmeyin naçizane önerim. hacim yaparsınız cilt çatlar sonra kurumak istersiniz kilo verirsiniz cilt bir de ona çatlar, deriniz sarkar, canınız sıkılır

1-2 aylık ortalama bir diyetle kardiyo desteği olmadan bile hacimlenmeyi planlamanız gereken kütleye ulaşabilirsiniz. ulaştıktan sonra kullanmanızı tavsiye edeceğim ürünler ise kreatin, glutamin, whey ve sitrülin ya da pre-workout olabilir. marka olarak ben proteinocean kullanıyor ve onu tavsiye ediyorum. sitrülin'i türkiye'de bulabileceğiniz tek üreticidir kendileri. ama pre-workout alacaksanız assault ya da c4 öneririm.