İş bankası kazım taşkent klasiklerinden Don Quijote - Cervantes, bu yayınevi dışında don quijote okumayın zira pişman olursunuz çünkü toplamda 1.000 sayfalık ve 2.cilt olan kitap diğer yayın evlerinde sadece 1 cilt ve 200-300 sayfa hem çoğu bölüm atlanmış hem çevirileri çok kötü.Varoluşçu romanlar okumak istersen öncelikle suç ve ceza (f.dosto sonra sırasıyla yabancı (a.camu),duvar(j.sartre),veba(a.camu)..
Fakat hayatımı değiştirmek istiyorum bir şeyler beni gaza getirsin bana örnek olsun "yarın yaparım" demekten vazgeçeyim beni motive etsin diyorsan sana jack london'un martin eden kitabını tavsiye ederim hem de başucu kitabıdır kitap konu olarak ferdiyetçiliği ele alır ademoğlunun çıkar uğruna yozlaşmış ilişkilerini konu ederken aynı zamanda hiç hayali olmayan fakat günün birinde aşık olduğu kişi için kendine hedef koyan ve ideallerine koşarken türlü engelleri nasıl üstesinden gelebileceğini öğreten kitaptır..

ayrıca nietszche ağladığında kitabı da çok güzeldir belki bu kategoriye girmez ama okurken kaybolabilirsiniz.