mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Title'de konu sonuna eklenen site ismi siteyi spama sokar mı? Google'de de sürekli aynı şey indexleniyor haliyle.
örneğin: Spor yapmanın faydaları nelerdir? - siteisminiz.com
1-) 51 karakter Spor yapmanın faydaları nelerdir? - siteisminiz.com
Mümkün mertebe kısa karakterli TİTLE kullanmam. Title çok nadir olsada bazen site ismini kullanırım. Sitenizi Marka haline getirmek için arasıra kullanmak iyidir.
Title karakter sayısını uzatmak için ya aklıma gelmemiştir, ya uyduramamışımdır yada açacağım konuya benzer sayfalarım vardır. Title benzer içeriklerde ki anahtar kelimeleri kullanırsam diğer içeriklerin sıralamasını düşürebilirim.
..
2-) 66 karakter Spor yapmanın faydaları nelerdir? Sağlıklı Yaşam hakkında bilgiler
(Burada "sağlıklı yaşam" kategorisi oluşturur ağırlık olarak buraya yüklenirdim.)
Konu ile alakalı bir kategori var ise veya bu konu için bir kategori açarak bunu kullanırdım. Siteismi com yerine ilk anahtar kelimeye yönelik ve bazı kişilerce aranılan anahtar kelime olduğundan bu avantajı kullanırdım.
.
.
3-) 70 karakter Spor yapmanın faydaları nelerdir? (........) (........) (........) (.........)
4 parantez içerisinde 3 farklı anahtar kelime eklerdim. Bu eklenen 3 anahtar kelime "spor yapmanın faydaları" ile ilişkili olduğundan aranma sonuçlarında avantaj sağlar. + Kullanıcı bu 3 farklı anahtar kelimeden birisi ilgisini çekerse tıklama ihtimali artar. 4. parantez kısmına farklı bir kelime eklerek yine avantaja çevirirdim.
  • 70 karakter Spor yapmanın faydaları nelerdir? Bedensel Zihinsel Fiziksel yararları
  • 69 karakter Spor yapmanın faydaları nelerdir? Bedensel Zihinsel Fiziksel artıları
  • 69 karakter Spor yapmanın faydaları nelerdir? Bedensel Zihinsel Fiziksel etkileri
Google Meta Keyword kullanımını önemsemiyor. Bu yüzden kullanmıyorum.
Google Yazı içinde ETİKET kullanımına artık farklı bakıyor.. Bu yüzden kullanmıyorum. Etiket kullanma mantığını bilmiyorsanız, Başa bela olabilecek durumları her zaman olur.
Google meta Keyword ve Etiketleri sevmiyor diye tamamen kullanmamazlık yapmayın. Yazı içerisinde kullanın.
Bir çok kişi konularda şundan şikayet ediyor.
Yazılrım özgün ve seo uyumlu. Yinede faydasını görmüyorum v.s. v.s.
SEO uyumlu makale 300 kelimede 3-5 sefer anahtar kelime geçirmek değil ki. O makaleyi kullanıcı odaklı olarak nasıl kullandığın ve arama motorunu kandırmak için nasıl eklediğin önemli.
Bugüne kadar çalışma yaptığım sitelerde; Kaynak kodlarında Meta tag olarak değil, Yazı içinde ETİKET ve KEYWORD en iyi şekilde kullandım. Faydasınıda gördüm.