Daniel1336 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim anladigim kadari ile backlink eskisi kadar onemli degil ama tamamende onemini yitirmedi diyorsunuz. Yani onem sirasi yaparsak kaliteli icerik, site ici seo sonra dis kaynaklar geliyor ama tamamen etkisiz de diyemeyiz dis seo calismalarina. Fikrinize saygi duyuyorum katiliyorumda. sadece sorudaki sorudaki amacim tamamen backlinkleri cope atin mi diyorsunuz yoksa etkisi var ama eskisi kadar degil mi diyorsunuz ogrenmek icin yazmistim. Bencede site ozgun degil, ic seosu yoksa hicbir backlink calismasi ise yaramaz.
Kendi sitelerimden link sattigimda haftalik olarak hedef kelimedeki degisimi izliyorum. Site guncelligine bagli olarak sadece 1-2 sayfa yukselenden, ilk sayfa ilk siraya yerlesene kyerlesene kadar pek cok site gordum. Bu yuzden backlink te icerikten sonra gelsede her zamanki gibi onemli. 2006 dan beri onemsiz olmadigi bir donem hatirlamiyorum benim bildigim.
Tekrardan merhaba, evet benim görüşüm bu yöndedir. Öncelik İçerik (devamlı, güncel yeni hergün olursa) daha sonra iç seo, sonra dış seo. Bu şekildedir. Elbette önemi var ama dediğim şekilde yapılırsa. Dediğim şekilde yapılırsa azda olsa evet gerekli. Tamamen çöpe atın demiyrum katiyen. Fakat Paravan 5-10 adet blog açıp buradan çıkacak linkler bile yeterli olabiliyor bazen. (sektöre göre değişiyor).