ben de 5 gün önce bıraktım. bundan önce günde 2 paket bitiyordu. 5 gün önceki gece son sigaramı içerken artık ciğerlerin iflas ettğini, kalp ritminin bozulduğunu hissettim. arada uzun mesafe yürüğünce falan hemen nefes nefese kalıyordum ayrıca. Sabah uyandığımda içmeyecem artık dedim ve içmedim. O gün bütün kahvelerimi sigarasız içtim. Biraz zor oldu ama yanımda sürekli su ve kuru yemiş taşıdım. (ilk 3 gün)

farklarını şimdiden gördüm. sabahları koşuya çıkıyorum. işime daha iyi odaklandığımı gördüm. her yarım saatte işimin başımdan kalkmak zorunda kalmıyorum. içeceklerin yemeklerin tadı ayrı bir güzel gelmeye başladı. kapalı alanlarda da artık kahvemi içebiliyorum rahat rahat. ellerin, ağzın vs. pis kokmuyor. vs. vs. vs.

Tavsiyelerim;
-günün ortasında bırakacam deyip bırakmayın o iş olmaz. size tavsiyem sabah uyandığınızda artık içmeyecem diyeceksiniz.
-bol su için. yanınızda kuru yemiş taşıyın.
-sürekli yaptığınız alışkanlıklardan vazgeçin. mesela gidin kahve için ama kesinlikle sigaraya bile bakmayın. kendinize hakim olun.
-kendinizi zor durumda hissederseniz çay falan için.
-eğer imkanınız varsa spor salonuna başlayın. basketbola futbola gidin. ordaki adamların kondisyonlarını görünce sigaraya lanet okyacaksınız. olmadı en azından sabah veya akşam koşuya çıkın.

gerçekten sigarasız yaşamak çok daha iyi ve kaliteli. Nefsinize hakim olun hocam. Sadece içmeyecem deyin kendinize. umarım bırakırsınız.