mehmetarik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben P8 lite ekran değiştirttim. Telefoncular 160 TL fiyat çekti. Tanıdığa yapttırttım. Yemin etti bana gelişi 90 TL diye, toptancıdan bu fiyata alıyorum dedi. 100 TL verdim. Daha sonra Aliexpress'den 40 TL'ye full ekran sipariş ettim yedek, içinde sökme takma aparatları da vardı. Telefonculara inanmıyorum.

https://tr.aliexpress.com/item/SYART...OrigTitle=true

Aldığım link.

Şimdi hocam telefoncular diyip genelleme yaparsanız bende yorum yaparım. Şimdi öncelikle şunu belirtiyim bir elin 5 parmağı nasıl bir olmuyorsa bu sektörde de iyisi kötüsü maalesef var lakin yurt dışı fiyatları ile kıyaslama yapıp telefonculara güvenmiyorum demeniz yanlış ve bu işe ömrünü vermişler insanlara hakarettir.

Şimdi siz bir link atıyorsunuz yurt dışından attığınız linkte ki ürün çıtasız olarak 15$ satılıyor TL karşılığı 61 TL yapıyor. 3.26$ da kargosu var buda şuan ki kurla 13 TL yapıyor yani toplamda 74 TL yapıyor. Siz 40 TL ye aldım dediniz attığınız linkteki ürün bile 40 TL yapmıyor. Varsayalım önceden aldınız $ düşük iken o zamanda bizim şuan toptancıdan aldığımız 104 TL lik ürün 80 TL - 90 TL idi. Neyse onuda geçtim bu ürün yurt dışından ortalama 1 ayda gelir. Geldiğinde kırık olma riski var bozuk çıkma riski var iadesi var vs vs. Neyse şimdi bu ürünün Türkiyedeki fiyatı %18 KDV ödenip biz bayilere satılan rakamı şuan ÇITALI bide 104 TL. Sizin gösterdiğiniz ürün çıtasız benim aldığım fiyat çıtalı ekran. Şimdi toptancı çinden alsa 60 TL den bunu %18 kdv ekleyip fatura etse 71 TL yapar. 104 TL yede bana satıyor diyelim 33 TL kar ediyor. Toptancı bu karı etmesin mi ? Biz buradan alıp 50 TL falan kar ediyoruz biz de kdv ödüyoruz vergi ödüyoruz nerede aşırı bir kar marjı var sölermisiniz ? Bir önceki mesajda dedim telefonculara yüklenmek yerine $ bu seviyelere çıkmasına sebep olanlara sitem etmek gerekiyor. Sizler istiyorsunuz ki çindeki fiyatlar ile değişim yapılsın evet bende istiyorum ama burası Türkiye burada yurt dışı fiyatları ile aynı işi yapmak mümkün değildir. Bugün kumaşın metreside türkiyede farklı yurt dışında farklı o zaman dışarıdan elbise almayın gidin yurtdışından kumaş getirip kendi elbisenizi kendiniz dikin. Buna benzer yüzlerce örnek sıralayabilirim lakin başta da dediğim gibi yurt dışı fiyatları ile kıyaslama yaparak güven veya güvensizlik oluşturmanız yanlış keza 90 TL ye ekranı alıp size 100 TL ye takan meslaktaşım da yanlış yapmıştır 10 TL kar için bu iş yapılmaz ayrıca bir ustaya 10 TL laik görülmez. Bahsettiğiniz kişi ürünü 90 TL ye aldığını söylemiş size ve size de 160 TL fiyat vermiş yani bakıldığında 70 TL işçilik yazmış. 160 TL de %18 KDV ödeyecek bu adam bide çünkü girişi olan ürüne çıkış yapması lazım 135 TL + % 18 KDV = 160 TL yapar yani velasıl kelam bu ustanın bu işten karı 135-90 = 45 TL dir bu rakamda bu piyasa için gayet normaldir KDV ödemese bile 70 TL bile gayet normaldir. Neyse çok uzattım... Ne demişler davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.