Hayırlı olsun dostum, umarım istediğini alırsın güzel bir çalışma ortamı yakalarsın. Bende hemen hemen senden istenen özellikleri barındıran bir iş yapıyorum. Daha yeni girdim işe, 2000 lira net maaş alıyorum. Burdan önce çalıştığım yerde 2400 alıyordum ve tam zam ayında çıktım. Çıkmasaydım 600TL zam alacaktım ve 3000 lira olacaktı maaşım. Neden çıktım neden düşük maaş veren bir yere girdim. Neden burada çalışıyorum sana bunları anlatayım.
- Yan haklar ve verginin kesintiye uğramaması. (400TL yemek kartı, tam akbil)
- Muhteşem bir açık ofis. (Gittigidiyor, sahibinden, google gibi şirketlerin ofisleriyle neredeyse aynı imkanlar).
- Seçilmiş özel insanlarla çalışma imkanı.
- İyi yöneticiler. (Fikrine önem veren, dinlemeyi seven, açık görüşlü)
- Hemen hemen ayda 2-3 kez sosyal etkinlik. (Gokart, paintball, tiyatro, deniz sporları, korku evi, poligon, at binme, vs. Ortak fikirler neticesinde kararlaştırılıyor.)
- Kick-Off , Hackathon gibi heyecan verici günler.
- Tüm resmi tatillerin ve haftasonunun tatil olması. (Ayrıca bazı özel günlerde yönetici inisiyatifi ile izin kullanma)
- Bunların yanında gün içinde rutine bağlamış birden fazla can sıkıntısı giderici şey var. Ofis içerisinde salıncak,xbox,oyun konsolları,canlı yayınlar, dinlenme yerleri gibi. (Mesaiden sonra iş bilgisayarımızla cs oynuyoruz
) - Bunların hepsi bir araya geldiğinde paradan daha değerli şeyler oluyor dostum. Düşük maaş (düzenli olarak artıyor bu arada) almana rağmen yanında sana getirdiği şeyler yüzünden parayı ikinci plana atabiliyorsun. O yüzden çalıştığın yerin ve insanların işini sevmende kesinlikle çok fazla etkisi var. Motivasyonun iyi olduğu sürece iyi işler yapıyorsun ve bu seni daha da ileri götürüyor.
Şimdi tahminimi söyleyeyim. muhtemelen 2000-2500 arası bir teklif vereceklerdir. Ortalama piyasadaki maaşlar şuanda 2000-3500 arası. 3000 barajını geçenler genellikle .NET developerlar.
Ama iş yerinde 1. yılını doldurduktan sonra maaşın 3000TL'nin altında kalacaksa hakettiğini alamıyorsun demektir.
Piyasadan gördüğüm ve yaşadıklarım bunlar. Umarım iyi bilgiler verebilmişimdir.
Üniversiteden mezun olduktan 1 ay sonra .Net Developer olarak çalışmaya başladım. Prim ve yemekler dahil 2700 alıyordum, servis olduğu için yol parası vermiyorlardı. Yukarıdaki benzer haklar benim firmamda da vardı. Çalışmaya başladıktan 8 ay sonra 1120 TL zam aldım. Arkadaşın da dediği gibi bu aralığa .Net developerlar ve mobil programlama ile uğraşanlar 1 sene içerisinde rahat bir şekilde ulaşabiliyor. Açık kaynak kodlu işlerde çalışan arkadaşlarım daha bu aralığa gelemedi. Bursa ve İzmir arasında maaşlar pek fark etmiyor diye biliyorum. 2000-3000 aralığında talepte bulunursun, 2500'de anlaşırsınız inşallah. Hayırlısı olsun şimdiden.