Merhaba arkadaşlar yapılandırılmış veri ile ilgili sıkıntı yaşıyorum.
Bir konu için snippet kullanmak istiyorum ancak bir türlü arama sonuçlarında yıldızlar çıkmıyor.
site:adi.com seklınde yapınca yıldızlar gözüküyor ancak kelime olarak arayınca yıldız gorunmuyor sizce sorun nerededir.
yapısal veri aracını kullanarak sorun olmadığını gördüm bazı sitelerde bu olay kullanıyor ama onlarda çalışıyor bende çalışmıyor kullandığım sistem wp değil bir php sitesi..
kullandığım kodlar
<div itemprop="aggregateRating" itemscope="" itemtype="http://schema.org/AggregateRating">
<div><span itemprop="itemReviewed">Başlık</span>
</div><span>(Puan:
<span itemprop="bestRating">5</span>
Üzerinden
<span itemprop="ratingValue">2</span>
</span>
Toplam , <span itemprop="ratingCount">25</span> Oy)
Hocam merhaba,
Üsteki kodda sanki worstRating eksik gibi duruyor. Zaten web master toolstan yapılandırılmış veriye bakın orada hata varsa görmeniz gerekir.
Bu yıldızları google kafasına göre gösterebiliyor. En güzeli eğer kodunuzun tamamen doğru olduğunu düşünüyorsanız sürekli kaldırıp tekrar yüklemeyin sabit kalsın. Tabi ki oy artışları için kullanıcıları engellememenizde fayda var. Genel olarak gördüğüm şu ki site açılır açılmaz star rating eklemek olumsuz etkileyebiliyor. Bir de şunu söyleyebilirim site kalitesinin google nazarında iyi olması sanki olumlu etkiliyor gibi. Yıldızları kendiniz otomatikman puan vermeyin bu da olumsuz etki oluşturabilir.
Bazı sitelerde reviewRating görüyorum. Ürün tanıtmasa bile yaptığı bir hizmete kendi puan veriyor. Ama o da star rating gibi ne zaman gösterileceği meçhul.