AngelOfDeathh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu belirttiğiniz %10'un bir de Watpadd ve envai çeşit gereksiz fantastik kitap yüzdesi var onu da çıkarmak gerek kitaptan sayılmaz onlar zira. Kitap okutma sistemi kurulamaz, eğitim sistemi kurulabilir. Önce eğitim sistemi kurulsun, gerisi gelecektir.
Fantastik kitapları gereksiz diye nitelemek yanlış bir düşünce. İnsanların farklı zevkleri ve ilgi alanları olabilir.

Missery adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanların kitap okuması için huzurlu bir yaşamı olması gerekiyor. Ülkemizde her aile neredeyse geçim sıkıntıları ile boğuşuyor hal böyle oluncada sinir stresden insanlar hobilere vakit ayıramıyor ne yazık ki.
Geçim sıkıntısı kitap okumamak için uydurulmuş bir bahane. Türkiye'de en çok dar gelirliler kitap alıyor. Bunu Can Yayınlarının sahibi açıklamıştı.

mehmetarik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu anketlere bakmamak lazım. Benim çevremde de kitap okumayan kişi hiç yok mesela. Ama öğrenci olmak, ders çalışmak vs kitap okumaya engel değil. Kitap okuma aileden edinilebilecek bir alışkanlık. Ben kitap okurum, çocuğum olursa o da okur. Ama annem babam hiç okumazdı, ben arkadaşlarımdan edindim bu kültürü. Nesil yenilendikçe kültür aktarımıyla bu davranışın değişeceğini düşünüyorum.

Size katılıyorum, zamanla bu davranışın değişeceğini düşünüyorum. Kitap fuarlarına günümüzde oldukça fazla ilgi oluyor. Bu alışkanlıklar zamanla iyileşecek gibi. Benimde ailemde kitap okuma kültürü yoktu. Bunu kendim kazandım.