1) İmam cemaat meselesi. Memleketin en başından, Fenerin başına kadar her yer gider yapan, nezaketten kibarlıktan anlamayan adamlarla doldu. Aziz Yıldırım'ın senelerdir komplo teorileri ile provoke ettiği Fenerbahçe taraftarı artık kontrolden çıkmış.
2) Maçın başından itibaren bir grup fener taraftarı bu maçı karakolda bitirmek için pozisyon almışlar.
3) İlk maç avantajlı skorla bitmiş, daha ilk dakikalarda korner direğine bozu para ve çakmak yağıyor.
4) Hakem seyircinin baskısına girmiş, beşiktaşın net golünü ofsayt diye vermemiş, sarı kartlık pozisyona kırmızı çekmiş, fenerbahçeli oyunculara kart göstermemek için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Beşiktaş 10 kişi kalmış kalkavanlı fenerbahçe 12 kişi oynuyor.
5) Tüm avantaj fenerde olmasına rağmen kenardan sürekli yabancı madde atılıyor ve küfür ediliyor. Korner atılamıyor.
6) Hakem yardımcılarını yanına çağırıp anons yaptırıyor. Seyirci yine de sakinleşmiyor bu sefer yedek kulübesi arkasından beşiktaş kadrosunu taciz etmeye çalışıyor.
7) Sonra Tolga karşılık veriyor, onu yedek kulübesine sokmaya çalışan Şenol Hoca'nın kafası yarılıyor.
Dün Fener taraftarının yaptığı işin savunulacak tek bir tarafı yok ama Fenerliler özür dilemek yerine 10 sene önceki maçlardan örnekler veriyorlar.
Tolga seyiriciyi tahrik etmişmiş. Bir beşiktaşlı olarak Tolga'yı sevmiyorum ama maçın tatil olmasının sebebi Tolga mıdır? Maç boyu sahaya çakmak atan Tolga mıdır? Hakem Tolga için mi anons yaptırdı yardımcılarını yanına çağırdı?
Bir insanın sahip olması gereken ilk şey vicdandır. Eğer taraftarlığınız vicdanınızın önüne geçiyorsa siz iyi bir insan değilsiniz demektir.
Caner ceza aldığında ilk söylediğim şuydu. Eğer bugünden sonra herkes bu cezayı alacaksa sonuna kadar haklı cezadır. Ama daha 1-2 maç sonra küfür kıyamet ekranlara yansırken Caner'dan başka kimse ceza almadı. Bugün maç kaldığı yerden devam etsin diyen beynini kullanmayan arkadaşlar, maç İnönü'de olsaydı ve kafası yarılıp hastaneye kaldırılan Fenerbahçe teknik direktörü olsaydı aynısını söyleyebilirler miydi? Sorunun yanıtı vicdan ve karakter sahibi olup olmamayı ortaya koyar.
Beşiktaşlıyım ve açıkça söylüyorum ki, eğer maç Beşiktaşıın sahasında olsaydı ve kafası yarılıp hastanelik olan Aykut Kocaman olsaydı Beşiktaş'ın hükmen malup olması gerektiğini söylerdim.