Ben düzenli olarak kitap okurum. Her ay kesinlikle bir kitap alışveriş bütçesi oluşturup o bütçeyi de sonuna kadar kitap almak için kullanırım. Ortalama haftada bir (kitaba göre artabiliyor bu sayı) kitap kesin bitiririm. Bu da ayda en az dört kitap okumak demek.
Okuma alışkanlığım askerden sonra başladı. Çevre çok önemli bir faktör. Çevresinde kitaba zaman ve para ayıran insanların olması kişinin de o yöne kaymasında bir etken rol oynayabiliyor. Ben doğru kitaptan başlayacak kadar şanslıydım ve çevrem daha sonra da doğru kitaplara yönlendirebildi. Şimdi de ben yönlendirici rol üstlenmeye başladım. Çevremde kitap okumayan insanlara hoşlarına gidebileceğini düşündüğüm kitaplar önererek ve hatta okuması için kitabı bazen hediye bazen de ödünç vererek onları kitaba yönlendirmeye çalışıyorum. Kimi zaman başarılı oluyorum kimi zaman da başarısız. Denemek gerek.
İnsanlar kitap okumayı denemiyor. Bahane üretmek daha kolay çünkü. "Film seyretmek varken neden kitap okuyarak gözlerimi eskiteyim ki." diye düşünen arkadaşlarım var. "Çok pahalı be kardeşim" diyen ama sigaraya avuç avuç para veren arkadaşlarım da. "Zamanım yok" diyen, fakat futbol müsabakalarına hayatlarını verenler de
70 kişinin içinde olduğu otobüste bazen tek başıma bazen de bir - iki kişiyle kitap okuyoruz. Bu rakamın artması, diğerlerinin de merak etmesini ve denemesini sağlayabilir.
Kitap okumayı ve ona zaman-bütçe ayırmayı hayatın olağan bir parçası yapabilmek gerekiyor. Aksi taktirde zor...
Çok yazmışım

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler.