Narcos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Popüler bilim kitaplarını öneririm.. Hayvanlardan tanrılara - Beyin - Zamanın kısa tarihi - Büyük tasarım vb...

Zihin açıcı düşünmeye teşvik eden kitaplara yönlendirmeli..
Sana bana popüler hocam çok satanlarda göremezsin https://prnt.sc/j7ib3a

-----------

Neden okumuyoruz derseniz bi kitap yazmaya çalışıyorum bundan bahsettim biraz ekliyim.

Başlarda bende herkes gibiydim, sürüden ayrılamayan koyundum işte. Sonra hayatımın hatasını yaptım. Nemi yaptım ? Kitap okumaya başladım. Kitap okumak kadar salakca bişey varmı ? Bu zamana kadar böyle büyük bi aptallıkla karşılaşmadım ben. Sende aptalsın evet. Ne zorun varda 20 lira verip üstüne adını yazdırdığın karton bardaktan kahve içmektense kitaba harcadın o parayı ? Kaveni alsan ordaki çakma hippilerle x markasında indirim varmış yeağğ geyikleri yapıp arkadaş çevreni genişletebilirdin. Ama sen ne yaptın kitap aldın. Okuyosunda noluyo zihnin açılıyo, bişeyler öğreniyosun, öğrendikce görüyosun etrafında olanları, aslında hiçbişey bilmediğini farkediyosun falan. Sencede saçma değilmi, ne kadar salak olduğunu görebilmek için bile para harcaman gerekiyo. Kitap okumasan cehaletinin farkına varamıycaksın pembe gözlüklü polyana gibi gezmeye devam ediceksi, salaklık diyorum boşa demiyorum işte. Kave içsem nolcak sanki diycen dimi şimdi sen. Yanık kilotlu çorap kokan bi arkaş ortamın olucak, kulağına otuzikibindöryüzaltmışsekiz küpe takıcaksın, göbek deliğine ve göğüs uçlarına pirsingmidir nedir o tenekelerden taktırcaksın istikamet karaköy ! Yapılcak listeside belli, önünde bisiklet olan kafede biran ve sigaranla fotoğraf çektir bisiklette kadrajda olsun, ara sokaklardaki grafitilerle poz ver instagrama at. Bunları yaptıktan sonra tebrikler sende popüler sürtüklerden oldun ama akşam eve gittiğinde asgari ücretle çalışan babana yarım saat oturduğun masada elli lira hesap ödediğini söyleme sakın kuzum. Bide benim gibi pipisi olanlar var kavedense kitaba para harcayan oda beter durum. Karaköye kadar senorya aynı onlardada ama ünüforma lazım karaköye gitmek için. Kot pantolan giyeni tutup s*kiyolar galiba karaköyde o yüzden kesinlikle kırmızı yeşil falan anglosakson bi renk pantolon bulup giymen lazım. Renklede olmuyo dar olcak paçaları katlıycan altına binüçyüzsekseniki modası parlak bi ayakkabı giycen öyle. Hem bu p*çler yüzünden pantolon bulamaz olduk *** her yerde antinkuntin modeller, dar pantolonu nasıl giyionuz oğlum siz çükünüzdemi kalkmıyo *** nasıl zaptediyosunuz ? Yoksa hepiniz pasifsinizde haberimizmi yok çözebilmiş değilim henüz.

+ Ne anlatıyon sen ya ?
- Görmüyomusun üzümlü kek tarifi veriyorum.
+ Kitap okumak aptallıktırdan dar pantolana nasıl bağladın bi desene ?
- Ters bağladıysam demek.
+ Sıkma sıkma, para verip kitap alanlara salak dedin az önce açıklayamazsan bunu linç ederler seni sokakta gördüklerinde demedi deme bak.
- Haklı oluşlarını seviyorum biliyosun dimi.
+ Akıt gelsin hadi.
Kitap okumak salaklık deyişim çok doğru bi tabir aslında. Akıllı bi birey cehaleti seçermi kendi elleriyle ? Hepimiz cehaleti seçme aptallığını yaptık ama. Hayatı boyunca tek bir kitap bile okumamış olan adam ne kadar çok şey biliyo dimi ? Nerdeyse herşey hakkında fikirleri var. Doğrusuna bakıcak olursak bi *** bildiği yok tamamda bi *** bilmediğinden haberi yok işte cahil değil alim olduğundan emin mutlu huzurlu adam. Sen nasılsın ? 200 kitap okudunda noldu ? O adamın bildiğini düşündüğün kadar çok şey bildiğini sanıyomusun ? Okudukca ne kadar az şeyden haberdar olduğunu görüyosun. Kitap okumak yemek yemek gibi değilki yemeği yersin karnın doyar. Kitabı okursun cehaletin artar. Bunu bile bile daha çok okuyosun daha çok cahilleşiyosun. Bu aptallık değilde ne peki ? Aksini idda edebilcek biri varsa buyursun gelsin kaveler benden konuşalım. Burda bahsettiğim ılık oralet gibi kitapların okuyucu kitlesi değil bu arada tarihe not düşülsün buda sıkıntı çıkmasın sonra.