ErdoganUrcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güzel soru bütce örnek 5000 ayırıyorum masraflarım oluyor 1000 tl kalıyor bağzen 2000 tl değişiyor o yüzden şukadar bütçe diyemiyorum gelen fiyatları inceleyip ona göre parasını ayarlamak daha matıklı geliyor bana enazından tek sefer de yapamazsam da 3-6 ay civarı fazla vade farkı ödemiyceğim şekilde kirala senin olsunla da almayı planladım büyük farklar la sunucu fiyatları oluyor o yüzden kararda veremiyorum misal biri 2. el için kirala senin olsun la diyelim 1000 tl istiyor diğeri 1500 buda beni kararsız bırakıyor en son kullandığım ve performans olarak ozamanlar güzel performans vermişlerdi işlemciler o yüzden onları tercih ettim tabi siz yıllardır bu iştesiniz önere bilceğiniz farklı birşeyler varsa dinlemek isterim.
Erdoğan bey,

Netinternet kirala senin olsun hizmetinin öncü firmalarındandır. Yıllarca biz de kirala senin olsun olarak bir çok müşterimizi sunucu sahibi yaptık. Ancak aşırı yükselen maliyetler nedeni ile Ağustost 2017 tarihinde kirala senin olsun hizmetimizi kaldırma kararı aldık. Çünkü biz en fazla 1 yıllık sunucuları kirala senin olarak sunuyorduk. Hem güncel kur, hem de ürün fiyatlarının dolar bazda artması nedeni ile, mevcut kirala senin olsun fiyatları maliyetleri bile karşılamaz haline gelmişti. Şu anda diğer firmaların kirala senin olsun olarak sundukları sunucular genellikle EOF olan işlemlere sahip. Firmaların sunucularını kötülemiyorum, sakın yanlış anlaşılmasın. Sonuçta fiyat ve performans olarak iş görüyor ise her sunucu kullanılabilir. Ancak EOF olmuş işlemciye sahip bir sunucuyu kirala senin olsun ile alıp kaç yıl daha kullanabilirsiniz ki ? İşin bu kısmını da değerlendirmek gerekir.

Tek işlemci 64GB ram desteği olan bir sistem yeterli gelecek ise E3-1240v6 versiyon gibi bir işlemci ile uygun bir konfigürasyon oluşturulabilir. Örneğin;

Supermicro 1U 4 Disk Sistem
İşlemci SKL-S 4C E3-1240V6
Bellek 2 x 16GB DDR4-2400 ECC REG
HDD 2 x Seagate 3.5" 1TB SATA 6Gb/s 7.2K RPM 128MB

Satın Alma Bedeli : $1600 + KDV

gibi bir fiyat çıkmaktaktadır. Bu sistem 64GB ram desteklemektedir.Supermicro'nun en büyük avantajı istediğiniz şekilde konfigürasyon oluşturabilmenizdir. İstediğiniz platforma uygun istediğiniz işlemciyi takarak sunucu oluşturabilirsiniz. Sıfır bir sunucu alma isteğiniz var ise, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.