nerazzurri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle bazı şeyleri arkadaşlara aydınlatmak istiyorum.belirttiğiniz bölgede polis olarak çalıştım ve halen İstanbulda Polis olarak görev yapmaktayım.

Böyle bi konu açtınız ancak devlet düşmanları yine hemen yorumları yapıştırmış. şahsi fikrim evet bu saatte yasak park dolayısı ile araç çekilmemeli. ANCAK!

yasak parktan dolayı araç çekmenin saati yoktur.

aracınız yasak parktan çekilmemiş ise trafikten men kaydı varsa bu yüzden çekilmiş olabilir
muayene sigorta yada farklı bir maddeden men olduğu zaman sorgulandığında çekilmek zorundadır. çünkü eğer çekilmezse sorgulayan polis soruşturma geçirebilir.

araç yasak parktan dolayı çekildiği zaman ceza yazmak polisin insiyatifinde değildir. polis çekilen her araca yasak parktan dolayı ceza yazmak zorundadır.

çekilen araca ait çekicü ücreti devletin kasasına gitmez. Trafik vakfının kasasına gider. Bu paralar ise emniyete araç kiralama evrak ihtiyaçları yada eksik gedik ne var ise o ilçenin emniyetine yardım olarak aktarılır
Ben sürekli şişli bölgesinde çalıştığım için ve şişlide çekicilerin aktif olarak çalıştığını bildiğim için sıkıntılı bölgelerde işlerimi akşama bırakıyorum.
Çalışıp kazandığım 50 - 100 lirayı da gidip çekiciye verince insanın zoruna gidiyor.
Sabah olsa, mesai saati içinde olsa gam yemicem yasak park derim cezayı öder çıkarım ama akşam saatinde sen gelip aracı çekiyorsan bu işte bi sıkıntı var demektir.
Tamam oradaki araçları çekmen mi gerekiyor? o yol çokmu önemli ? benim aracım orada herhangi bir işe sorun mu çıkartıyor? o zaman oradaki kamyonuda servis arabasınıda hepsini de çekmen lazım.
Ben saat 9'da geldim 9:30 gibi arabaya gittim 1 malzeme aldım saat 10:00 gibi geldiğimde aracım yoktu. İşi bitirmişim evime gidip uzanıcam baktım araç çekilmiş inan fıttırdım. Aldım 90 lira verdim 102 lira yorgunluğumda üstüme kâr kaldi.

Aracı bıraktığım yer sağdaki direklerin olduğu yer.

Arkamda kamyon önümde yanlış hatırlamıyorsam servis aracı vardı.