KraL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Deden kendi adına olan hisseyi verdi doğru mu ? adamın hissesini vermedi büyük ihtimalde müşterek tapudur kendi payını vermiştir oğluna birşey olmaz.
Birşey de yapamaz diğer ortak parayla satış yok babadan oğula devir edilmiş. 3. bi şahıs olsaydı bozardı
Aynen oyle agzina saglik hocam 3 sahis yok ortada

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Saçmalığa bak. Sizin yazdıklarınız'dan hiçbirşey anlaşılmıyor. Gidin önce bir düzgünce Türkçe ögrenin. Ayrıca Konuyu'da bilmiyorsunuz belliki. Düzgünce ögrenip öyle yazın buraya.

1.olarak: Tarla = Kendi kendine babana geçemez. Deden yaşıyor anladığım kadarı ile nasıl geçiyor babana ? ? Tarla Hisseli ise deden payını ogluna verebilir.
2.olarak: Herkesin kendi tapusu varsa isteyen istediği yeri satar. Tapu yoksa zaten birşey iddaa edemez.

EE geriye ne problem kaldı sorun ne ? Diger adamın kendi tapusu varsa neyi problem ediyor ? Siz ne işler çeviriyorsunuz tam olarak ?
Herkes ne dedim anliyor bir sen anlamiyorsun derdin ne hocam?

BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kanuni olarak babadan oğula geçme durumu mu var?Birisi ölür çocukları ve mirasçıları veraset ilamı çıkartır.
Siz kanunu uyarak işlem yapsanız sıkıntı çıkmazdı.
Bu işleri forumda ne kadar araştırsanız sağlıklı sonuç alamazsınız.
Yapmanız gereken HARİTA KADASTRO gidersiniz anlatırsınız. Size fikir verirler.
Millette sizi anlayamıyor.
Öncelikle bir oturun bir kaç bardak su için. Milletin yazdıklarını ve kendi yazdıklarınızı tane tane okursanız ifade etmekte zorlandığınızı görürsünüz.
Mantıken şunu düşün. Senin ev var. Bu evi 3 oğlun duruyor iken 1 tanesine keyfi üstüne veremezsin.
Ya o evi 1 çocuğuna satış yapacaksın. Yada ben ölünce şu ev şu çocuğuma kalıcak diye vasiyet edeceksin.
Diğer 2 çocuk dava açmaz mı?
Aynı mantık. Sizin yapmanız gereken KADASTRO Müd. uğramanız. Olayı anlatmanız.
Hocam heyacanim yok sinirlendim sidmi sen cok ayri bir sey diyorsun babadan ogula geciyor birde dedim payi tarafi verliyor musterek tarla daha detay vermek isderim ama dedem koyde ben tek bunlar biliyorum hocam