BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tarla ortak fakat tapu üzerinde değil.Ortaklı sözlü yani eş, dost biliyor. (Demek istediği bu.)
Şimdi sizin kullandığınız ev; siz ve kardeşiniz ortak olsa. Tapuda ev kardeşinizin gözükse ve kardeşiniz oturduğunuz evi sizden habersiz satsa.
Kızmaz mısınız?
Sizinki de o misal.
Şu an kanuni olarak "mal kaçırıyorsunuz" ve yardım istiyorsunuz.
Hocam konuyu anlamiyorsun herhangi bir satis yok babadan ogula geciyor demin mal sonucta 40 donum dedemin 40 donum adamin matiken dedemin payi babama veriliyor kanuni olarak kacirma yok davamiz var zaten 2 durusma gitik
Adam kanun tarafindan daha önce tarlamizi almis biri zaten adam amac farkli tarla almak adam dedem arip seni asicam demesin normal bilmeden konusmayin

yeneRSelvi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dedem ile akrabamız ortak dediniz. Resmi olarak ortak ise dedeniz nasıl devretti babanıza ? Dedeniz sadece kendi hissesinimi devretti yoksa vekalet felan mı vardı dedenizde komplesini devretti.

Biraz eksik bilgi vermişsiniz detaylı bilgi verseydiniz daha sağlıklı yorum yapabilirdim fakat ben size seçenekleri söyleyim.

1- Eğer resmi olarak akrabanız ile dedenizin ortaklığı yoksa problem yok akrabanız bir hak talep edemez.
2- Eğer dedeniz ile akrabanız arasında resmi ortaklık var ise sadece kendi hissesini babanıza devrettiyse problem yok.
3- Akrabanızın dedenizde vekaleti var ve komple araziyi babanıze devrettiyse hukuki boyutun dan önce haram yaptığınız. Hukuki olarak sorarsanız avukat masrafları dahil hepsini babanıza ödeterek akrabanız o araziden olan hakkını geri alır.

3. Maddede söylediklerimden şüpheniz olmasın çünki direk başımıza denk geldi.
Hocam Eğer dedeniz ile akrabanız arasında resmi ortaklık var ise sadece kendi hissesini babanıza devrettiyse problem yokBurda dedin gibi aynen boyle oldu kendi hise babam verdi adam adi bir insan ekili tarla zarar veriyor az allah korksun