Bu ne merak hocam
1. tako bazen haşlanmış et, bazen közlenmiş etten yapılıyor, özel tarafı mısır unundan yapılan küçük lavaşların arasında salsa denilen özel acılı sosla beraber yenmesi...
2.Soledat adını ilk defa duydum hocam
3. burası %80 melezleşmiş hocam, bazı dağ köyleri var, oralarda bozulmadan kalan yerliler var, ispanyolca haricinde kendi dillerinide konuşuyorlar.
4. büyük dedesinin osmanlı zamanında gelen bi arap olduğunu söyleyen biriyle karşılaştım ama türk'e denk gelmedim..
5. Çok az hocam, burada tanıştığım birisi, istanbulda bir yıl kadar üniversite okuyan birinden bahsetmişti, Müslüman olmuş... müslüman gördükleri yokki, tv de gördükleri müslümanlarda işidliler...
6. Sahillerde nasıl bilmem, ama Tarihe burda çok önem veriyorlar hocam, misal bulunduğum şehirde şehir merkezinde evler başlarına yıkılacak nerdeyse ama belediyeler izin vermiyormuş yıkıp yenisini yapmalarına...
7. bildiğin nohut hocam da burada nohut değil, kuru fasulye revaşta, her öğün tortiya arasına sürülüp yeniyor... marketlerde fasulye ezmesi satılıyor...
8. Buralarda ırk kavramı çok esnemiş hocam, o bölgeyi hangi ülkeler sömürdüyle yerli halkla onların melezleri bugünlere kalmış... misal benim kız arkadaşımın babası büyük dedesinin fransız olduğundan bahsediyor,,, annesinin de bi taraf yerlilere, diğer taraf abd'ye yani ingliz, irlanda falan... yani çorba olmuş... kimse ne olduğunu bilmiyor

hepyasemin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.Takoyu nasıl yapıyorlar ?2. Soledat ismi hakikaten de yaygın mı ?
3.Yerli-ispanyol oranı nedir, başka milletten var mı?
4. Osmanlı zamanından gelen Türk oranı ne kadar ?
5.Meksikalı olup da sonradan Müslüman olanların oranı kaç ?
6. Kıyı kanunu bizimkine benzer mi, sahil kesimlerinde yapılaşma koşulları nasıl ?
7.Orada hangi cins nohut ekiyorlar da 14 milim oluyor ? Burada yetiştirebilir miyiz ?
8. Nikaragualılar, Belizeliler, Hounduraslılar ve Kostarikalılar Meksikalılarla aynı milletten mi ?

Bunları merak ettim hocam.