Bu kadar kolay mı ban yemek? Sevmediğim birinin sitesine girip reklam tıklamalarını tekrar edersem ban mı yiyecek yani? Bu kadar kolay olmamalı.
Vallahi google'un gönderdiği mesajda öyle yazıyor.
50-70 kişiden 70 TL gelir elde etmeniz normal olmadığı için Google tarafından ban atılıyor. Yayıncı politikalarını üye olurken okursanız zaten bu tarz durumlarda ne yapılması gerektiği, nasıl bir yol izlenmesi gerektiği açıkça belirtiliyor. Google mümkün olduğunca robot / bot tıklamaları engelleyeceğini fakat kişiler tarafından elle seri tıklamalar konusunda hiçbir garanti vermediğini tespiti halinde yayıncıya ceza uygulanacağını belirtiyor. Burada yayıncının görevi gerekli itiraz sayfasına "BAN" cezası almadan kendisi girdiğinde hesabına bana 1 TL gelmesi gerekirken 70 TL gelmiş oha diyerek GEÇERSİZ TIKLAMA BİLDİRİM FORMU doldurması gerekiyor. Bu formu doldurduğunuzda belirttiğiniz tarih ve saatler arasında yer alan tüm geliriniz sistemden düşülüyor ve incelemeye alınıyor. Bu inceleme sonunda yalnızca geçerli olduğu tespit edilenler hesaba tekrardan yansıyor. Eğer bildirilmezse kötüye kullanım dolayısıyla Yayıncıya Google'u aldatmaya yönelik hareketten BAN yani UZAKLAŞTIRMA veriliyor. Halkımız okumaktan aciz bir topluluk olduğu için bu sözleşmeleri genellikle dikkate almıyor. 6 yıldır onlarca kez benzer durumla karşılaştım 1 kere ceza almadım, hatta bir keresinde 20 TL gelen sitede günlük bir anda 350 TL geldi ve bildirdim olduğu gibi 350 TL geri yansıtıldı hesaba kesilmeden.