Proteus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabii ki hocam konuyu açan kişinin dinini kimse bilemez ancak yaşadığımız toplumun çoğunluğu İslam dinine mensup olduğundan dolayı böyle genellemeler yapılıyor. "Eğer müslümansan" gibi bir cümleyle giriş yapıp açıklama yapsalar daha hoşnut olurdu ancak yapılan yorumlarda herhangi bir kötüleme veya zararlı içerik olmadığından pek bir zararının olduğunu sanmıyorum.

Demin ki mesajımda dediğim gibi Osmanlı zamanında yapılan olumsuzluklar ile Osmanlıyı hiç bir zaman kötülemek doğru olmaz. Osmanlı tarihini tam olarak okursanız bir çok iyi niyetli ve hoşgörülü davranışa da rastlarsınız. Hatta dediğiniz olumsuzluklar ile olumlu yönlerini oranlarsak olumsuzluklar çok küçük bir alanı kaplıyor. İşid demişsiniz, İşid'in İslam ile yakından uzaktan alakasının olmadığı bariz ortadadır.

Çok güzel bir cümle kullanmışsınız, "Herkesi kendimiz gibi sanmak gibi bir yanılgı aslında bizi geriye götüren şey." bu cümleye ithafen şöyle de diyebiliriz, "Bir toplumun içinde bulunan ve olumsuz davranış sergileyenleri herkes sanmak gibi yanılgı aslında bizi geriye götüren şey"
Kesinlikle öyle. Yalnız İşid'in, hatta ve hatta Öso'nun ortaya çıkış gerekçelerini biraz daha incelerseniz tırnak içerisinde İslamın ne kadar ana etken olduğunun farkına varacaksınızdır. Bunu kötüye kullanması veya suistimal etmesi amaçlarının, gayelerinin farklı olduğunu göstermiyor neticede. Osmanlı'yı kötülemiyorum, sadece cinayetin, kelle almanıni koltuk kavgasının ne denli yaygın olmasının o zamanlardan geldiğini söylemeye çalıştım. Çok önemli bilgi olmasa da ülkenin en iyi okullarından birinde 4 sene Siyaset Bilimi okudum, az çok hakimim olaylara.

Dilerseniz özelden yazarak konuşalım, diğer arkadaşlar ayrı ayrı ikimize de söz söylemeyip konuyu laçka boyutuna getirmeyelim.