Birincisi sanatci telif haklarini sirketlere satiyor, telif gonderen Onur Akin olmuyor, telifi satin alan sirket oluyor. Yani aslinda unluyle alakali bir durum olmaktan cikmis bir sey.
Ikincisi telif hakkini almak demek; ticari haklarina sahip olmak demektir ve sadece telif sahibi para kazanabilir. Parasini odeyip haklarini aldiklari seylerin izinsiz kullanilip(korsan) ustunden para kazanilmasina eyvallah mi cekeceklerse ne diye haklarini satin aliyorlar?
Ucuncusu ve en anlamasilmaz kisim ise samimiyet konudundaki iddianiz. Nasil oluyor da fikir hirsizligi samimiyet oluyor da eser sahibinin bu hirsizligi karsi aldigi onlemler samimiyetsizlik oluyor?
Ben bu durum için onu örnek vermedim tekrar okuyun.
Bu arada yurt dışında ünlüler yaptıkları müziklerin karaoke versiyonlarını paylaşıyor insanlar benim şarkı mı seslendirsin neler çıkıyor vs vs. Bizim kafamızdaki olay ne? Ben söyledim ben kazanıcam kimse benim şarkımdan para kazanamaz! Tamam güzel para kazanmak istemiyoruz ki biz? Sadece onun şarkısını seslendirmek ve insanlarla paylaşmak bunun neresi hırsızlık? Bu bence çok farklı bir olay hocam.. Şahsen bende karaoke yapıp şarkı söylemeyi seviyorum. Şarkı söylemek ne zaman emek hırsızlığı olmuş