Haklısınız ilk üretim limiti aslında coinlerin bir açıdan oluşumunu sağlıyor. Bazı yazılım dillerinde dinamik olarak bazı değerler değişebiliyor acaba nasıl bir çözüm ile 100 milyon coin değeri sürekli değiştirebilir bir araştırmalıyım teşekkürler.
İlk cümlenize katılmıyorum. Bitcoinin popürleşmesi ile beraber çok büyük bir kitle coinlerden kolay bir yoldan para kazanma maksadıyla coinlere uğraşıyor. Bir nevi hisse kağıdı gibi kullanıyorlar.
Bankalar, ellerindeki nakit - somut paralarla aynı oranda kredi vererekte devam edebilirler bir şekilde ( müşterilerine kestikleri hizmet bedeli, işletme bedeli gibi tutarları - bedelleri yükselterek, faizleri yükselterek ). Bankaların bu tutumu bankalardan çok topluma zarar verir. Kimi insanlar 15-20 yıl çalışıp biriktirmeden ev sahibi olamaz, kimisi 5-10 yıl çalışıp biriktirmeden araba alamaz.
Bankalar 5 yıl boyunca paranı biriktirirken arabasız kalacağına al bana 5 yıl değilde 7-8 yıl boyunca kenara atacağın o parayı öde 5 yıl boyunca arabasız kalma diyor. İnsanlara cazip geliyor.
Bitcoinin , hisse değerini oluşturan önemli bir faktör limiti fakat bitcoinin hisse değerinden daha önemli olan şey alt yapısı. Bitcoin algoritması kalıcı bir şekilde değiştirilmediği sürece hiçbir zaman dolara alternatif olamayacak gibi gözüküyor.
Bitcoin sadece dolara değil Amerikan ve Bati Avrupa merkezli bankaların oluşturmuş olduğu swift sistemine merkezsiz bir alternatiftir. Bugün ülkemizde Paypal yasak olmasına rağmen herhangi bir forum sitesinden yurt dışındaki birine sadece 5 cent ödeyerek Bitcoin ile ödeme yapabiliyorum. Bunun dışında insanlar eskiden deniz kabuklarıyla alışveriş yapıyordu sonra eldeki deniz kabuğu artınca deniz kabuklarının bir anlamı kalmadi. Bakır, gümüş derken en nadir olan altın kullanılmaya başlandı. Bugün karşılıksız olarak basılan kağıt paralar bize şişik bir ekonomi içerisinde olduğumuzu gösteriyor. Bitcoin dijital olduğu için onu sadece bir sayı sananlar var. Bitcoin elimizdeki kağıt paralardan çok daha gerçek ve onu değerli kılan sınırlı sayıda olması, karşılıksız üretilememesi.